ДПС и БСП не подкрепиха "Атака" за Сирия

OFFNews 19 септември 2013 в 17:49 2036 7

Венцислав Лаков,
Венцислав Лаков, "Атака".

Три парламентарни комисии, които се събраха днес на закрито заседание, отхвърлиха внесеното от "Атака" проекторешение България да обяви пълен неутралитет при евентуални военни действия.

"За решението бяхме единствено депутатите от „Атака”, останалите колеги – БСП, ДПС и ГЕРБ, се въздържаха или гласуваха против. Така дадоха да се разбере, че са за друго решение", коментира след заседанието Венцислав Лаков от националистическата партия.

По думите му управляващите не намерили сили да подкрепят едно разумно, конструктивно и в интерес на българския народ решение за неутралитет на страната за Сирия.

„Проекторешението ще влезе в пленарна зала и е хубаво българските граждани да видят при гласуване кои от народните представители са за неутралитет, което искат 95% от българските граждани, и кои от народните представители търсят друго решение, което изключва неутралитет на страната”, заяви депутатът. 

„Министърът на отбраната призна, че ние не можем да участваме в Коалиция на желаещите и не искаме да участваме. Нямаме потенциала за евентуална военна намеса. Какво пречи тогава да се признае, че България трябва да запази неутралитет?”, попита Лаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!