ДПС: Борисов излъга тежко за атентата, готвен от Доган

26 февруари 2013 в 22:30 3299 7

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров не е в състояние да потвърди тезата, че Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу Бойко Борисов. Това означава, че министър-председателят е излъгал тежко, заяви председателят на ДПС Лютви Местан след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента.

Местан задал директен въпрос на директора на НРС и го е помолил да потвърди думите на Борисов, че Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу премиера.

Естествено, както и очаквах, ген. Димитров не беше в състояние да потвърди подобно твърдение на министър-председателя, заяви Местан.

Освен това ген. Драгомир Димитров заяви, че не е в състояние да каже каквото и да е в повече по този казус, защото информацията, която се съдържа в тези материали е не просто класифицирана информация, а е класифицирана информация от най-висок ред, т.е. над "строго секретно" и на мен ми е отказан достъп до тези материали. Те са толкова класифицирани, че аз като председател на ДПС нямам право на достъп до тези материали. Тогава питам: на какво основание, кой е Бойко Методиев Борисов, че да се поставя над законите и да огласява безнаказано класифицирана информация в директно предаване по националната телевизия, заяви Местан.

В сряда лидерът на ДПС ще внесе писмено искане до главния прокурор Сотир Цацаров да образува наказателно преследване срещу Бойко Борисов.

Това производство, според Местан, трябва да бъде за нарушаване на закона за класифицираната информация и за набеждаване, което "вече засяга конституционните устои на Република България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!