Дойче банк потвърди паричните трансфери на Плевнелиев

Юлиан Христов 23 октомври 2013 в 00:37 10039 16

Сградата на президентството. Снимка: Сергей Антонов
Сградата на президентството. Снимка: Сергей Антонов

Германската Дойче банк потвърди официално за направените от президента Росен Плевнелиев банкови трансфери през октомври 2007 година.

На официалната интернет страница на президента беше публикуван отговор от банката, в който се посочва, че на 1 октомври 2007 година от сметка на Плевнелиев в Дойче банк са преведени 460 хил. евро по друга негова сметка в Националната банка на Гърция. Писмото е изпратено на 18 октомври и е подписано от съветника по инвестициите в банката Игор Сосинов и от шефа на отдела за управление на финансите в банката Патрик Бътлър.

Серията от документи, които президентът оповести през последните дни, е в отговор на нападките за купен от него имот на Халкидики, когато Плевнелиев е бил строителен предприемач. Твърденията бяха насочени към произхода на парите и това, че те са преведени от офшорни сметки, а също и, че имотът е платен в брой.

Преди два дни беше оповестен отговорът на Райфайзен банк, където се посочва, че на 2 октомври 2007 година от сметка на Плевнелиев са преведени други 350 хил евро. по същата сметка на гръцката банка. Към документите беше прикачено и копие от сметката на Националната банка на Гърция, който удостоверява движението на тези средства. Цялото разплащане със собствениците на имота е извършено от гръцката сметка на Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!