Дянков ще организира референдума

21 ноември 2012 в 16:42 1238 0

Симеон Дянков. Снимка: Сергей Антонов
Симеон Дянков. Снимка: Сергей Антонов

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков ще ръководи организацията на националния референдум за ядрената енергетика през януари. Това реши днес кабинетът. Освен организатор на допитването, Дянков ще бъде упълномощен да санкционира областните управители в случай на нарушения на Изборния кодекс и закона за рефендумите.

Вицепремиерът трябва да представи в Министерския съвет план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на допитването, както и проект на тарифа, по която държавата ще плаща разяснителната кампания на националната телевизия и националното радио.

Предстои да бъде изработен и информационен лист, чието съдържание и вид ще бъде предложено от Дянков и министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

За работата по избирателните списъци ще отговаря министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, а за провеждането на референдума в българските мисии зад граница - външният министър Николай Младенов.

На референдума, който ще се проведе на 27 януари догодина, българските граждани ще трябва да отговорят на въпроса „Да се развива ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!