Дете шмърка "бело" от учебник по БЕЛ в скандален клип (видео)

Николаос Цитиридис 21 октомври 2013 в 11:34 8615 11

Ученичка шмърка от учебник по български език за 8 клас.
Ученичка шмърка от учебник по български език за 8 клас.

Скандален клип на хип-хоп групата "СтЗ-отбора", където непълнолетно момиче шмърка "бело" от учебник по БЕЛ за 8 клас взриви мрежата и предизвика бунт сред родителите.

Песента се казва "Да се ши'йш, да се пра'йш" и видя бял свят на 12 октомври и вече има над 12 000 гледания в Youtube. Въпреки противоречивите мнения в социалните мрежи, много от гледалите клипа смятат, че видеото има смисъл и послание.

За видеото си изпълнителите казват, че всъщност е показателно и дори образователно.

""Решихме по най-грубия начин да хванем с един кран действителността и да я стоварим пред зрителя. За съжаление това е истината за много деца", казаха рапърите в сутрешния блок на bTV днес и обясниха, че много често са организирали или участвали на партита, на които деца идват надрусани.

Според Цвета Антонова от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), подрастващите под 10-годишна възраст не разбират смисъла и същността на рекламата. Те директно повтарят моделите на поведение. Това прави нещата за тях престижни".

Рапърите отговориха на Антонова, че агенции като нейната са "мъртви" и търсят скандала някъде, за да "оправдаят своето съществуване. "Когато тези деца шмъркат наркотици, тези агенции не са там. Ние сме там", заявиха те.

Майката на момичето, което шмърка в клипа, казва, че е запозната с контекста на видеото и знае какво прави нейното дете там. "Дали другите родители знаят какво правят децата им", попита тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!