Десетки на опашки пред бюрата по труда заради "Аз мога повече"

02 ноември 2012 в 17:59 1317 0

В ДБТ
В ДБТ "Възраждане" в петък привечер нямаше опашки. Снимка: Елена Несторова

В петък пред бюрата по труда в София и страната се образуваха големи опашки. Причината - именно днес е последният срок за подаване на заявления за участие в  "Аз мога повече" по оперативна програма "Човешки ресурси".

От бюрото по труда "Изток" в София заявиха, че интересът към програмата е бил много голям през целия период за подаване на заявления, стартирал на 15 октомври.

Вчера само от там са минали около 800 души, а днес броят им е достигнал 1000.  

От бюрото по труда "Изток" съобщиха, че заради опашките днес служителите ще работят поне един час след края на работното време.

Пред столичното бюро по труда "Възраждане"  в петък вечерта беше спокойно, но въпреки това заявиха, че са готови да работят днес  и до 19 часа, ако се наложи. 

Поради големия интерес към „Аз мога повече” в последния ден от приема на документи бюрата по труда в цялата страна ще работят дотогава, докато има чакащи. Няма да има върнати кандидати по схемата днес, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Само седмица след стартирането на новия прием по “Аз мога повече” в бюрата по труда в цялата страна са постъпили заявления от 47 317 души, кандидатстващи по схемата на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Бюджетът на схемата е увеличен с 50 млн. лв. С парите се финансират обученията на заети и самонаети граждани по чужд език или компютърна грамотност, и професионална квалификация.

Елена Несторова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови