Депутатите гласуват отмяна за назначението на Пеевски утре

Елица Мартинова 18 юни 2013 в 13:23 2575 10

Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Искането за отмяна на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС ще влезе в дневния ред на парламента утре. Вероятно то ще бъде първа точка на заседанието в сряда. Това обяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Вотът се налага, след като заради петъчния избор на Пеевски хиляди хора из цялата страна излязоха на протест.

Само ден след назначението си Пеевски обяви в отворено писмо, че заради гражданското недоволство е готов да се оттегли от поста, ако парламентът поиска това.

Да издигнат нови кандидатури се ангажираха от централите на ДПС, БСП, както и самият премиер Пламен Орешарски. В понеделник той обяви, че едно от вероятните имена за поста е настоящият и. д. председател на ДАНС Владимир Писанчев, известен от скандала "Галерия".

Скандалният избор на Пеевски предизвика сътресения не само в общественото доверие към кабинета, но и в партийните редици на БСП.

Част от членовете на столетницата изразиха възмущението си от начина, по който е издигната кандидатурата на депутата от ДПС и от липсата на дебат около номинацията.

Драмата около Пеевски може да коства лидерския пост на червения председател Сергей Станишев. До момента оставката му са поискали структурите в Пазарджик, Стара Загора, младежкото БСП в Берлин, столичният район "Витоша", както и експрезидентът Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!