БСП в Пазарджик и Стара Загора също чакат оставка от Станишев

Елица Мартинова 18 юни 2013 в 07:10 2670 4

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС

Структурите на столетницата в Пазарджик и Стара Загора, където Сергей Станишев водеше изборните листи на БСП, искат оставката му. Заради избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС двете социалистите от двата града настояват и за оставката на цялото ръководство на червените.

„Общинският съвет на БСП в Стара Загора е обезпокоен от действията на ръководството на партията, които водят до загуба на доверие от страна на хиляди. членове и симпатизанти, на много хора, гласували за пръв път за левицата. Наложената кандидатура на Делян Пеевски за директор на ДАНС от председателя на БСП Сергей Станишев е политическа грешка. Озадачени сме от решението този ключов пост да бъде поверен на човек с такова реноме, вместо на експерт, познаващ добре работата. Това показа подмяна на приоритетите, с които правителството дойде на власт, защото вместо да се вземат решения в социалната сфера и икономиката, се заложи на законодателни промени, свързани с разширяване на правомощията на ДАНС." Това пише в декларацията си общинският съвет на БСП в Стара Загора.

Социалистите от града на липите са обезпокоени и от поведението на депутатите на „Коалиция за България”, които, независимо от скандалния характер на номинацията, са приели да я подкрепят.

„Недоумение буди и поведението на народните представители, в това число от Старозагорски избирателен район. С поведението си те започват да приличат на машинки за гласуване по посочен от ръководството на партията и парламентарната група начин, противоречащ на очакванията, на избирателите", пишат още социалистите.

От БСП настояват за оставката на цялото ръководство от „Позитано” 20 и за извънредно свикване на 48-ия конгрес на партията.

Подобни са исканията и на структурата в Пазарджик, откъдето настояват още БСП да преразгледа назначенията си за областни управители.

Вчера оставката на Станишев поиска и структурата на БСП в столичния район „Витоша”. В лидера на ПЕС се прицели и експрезидентът Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови