Пеевски и ДАНС - първа точка в дневния ред на парламента

19 юни 2013 в 07:31 2262 2

Парламентът. Снимка: БГНЕС
Парламентът. Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще разгледа днес като първа точка на заседанието си отмяната на решението за назначаване на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Вносители на предложението за отмяна на решението от петък са лидерите на двете коалиционни партии - Сергей Станишев и Лютви Местан.

На 14 юни премиерът Пламен Орешарски внесе изненадващо в парламента кандидатурата на Пеевски и тя бе скорострелно гласувана без дебат в залата. Това буквално взриви общественото мнение и от тогава до сега всеки ден десетки хиляди души излизат на протест срещу решението за Пеевски, срещу кабинета "Орешарски" и порочния начин на управление.

Самият Пеевски каза в интервю, че е поел службата в името на народа .Ден по-късно обаче той разпространи отворено писмо, че е готов да се оттегли.

Още в деня на назначението му президентът Росен Плевнелиев заяви, че доверието му към кабинета „Орешарски” е изчерпано и настоя парламентът да преразгледа решението за Пеевски.

Един от въпросите в днешния ден е дали разделяйки се с поста в ДАНС, Делян Пеевски ще се раздели и с депутатското си място и с поста си на следовател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!