Миков: Борисов е лицемер, а президентът иска нестабилен кабинет

Елица Мартинова 11 август 2013 в 10:08 8044 30

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е лицемерен в искането си за незабавна извънредна работа, а с ветото над промените в бюджета президентът Плевнелиев опитва да дестабилизира кабинета. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред "Нова телевизия".

Миков обясни, че датата на извънредното заседание не уточнена, защото все още се провеждат консултации с юристи, а лидерите на парламентарните групи на "Атака", "Коалиция за България" и ДПС не са посочили удобен вариант за провеждането му.

"Малко са шеговити предложенията на г-н Борисов, в такъв порядък, какъвто предлага. Несериозно е да се проведе заседание днес, с оглед на нужната организация. Много е лицемерно да си блокирал закона, а сега толкова да тръпнеш кога ще се събере Народното събрание. Още повече, че около месец и половина той (Борисов - бел. ред.) си направи ваканцията", коментира председателят на парламента.

Според Миков лидерът на ГРЕБ изхожда от нереални представи, които са единствено в неговата глава.

Председателят на НС все пак заяви, че разчита на присъствие от страна на депутатите, ако бъде свикано извънредно заседание. Миков обясни, че ваканцията на народните представители няма да приключи след извънредния работен ден. Едно такова заседание по никой начин не отменя времето, през което НС почива, уточни Михаил Миков.

Председателят на парламента изрази надежда, че мнозинството ще успее да прегласува измененията в Бюджет 2013 с помощта на "Атака". Според Миков това ще може да се тълкува и като своеобразен вот на доверие в правителството.

"Важно е всяко гласуване, особено това, защото президентското вето е един опит да се дестабилизира правителството, мнозинството и управлението. Преодоляването на президентското вето в по-широк план може да се гледа като подкрепа на правителството и е изключително важно. Аз се надявам, че мнозинството ще успее да преодолее това изпитание и да продължи напред", обощи Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков