Миков свиква парламента другата седмица

OFFNews 10 август 2013 в 12:14 1752 0

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще спази желанието на депутатите от ГЕРБ и ще свика извънредно заседание на парламента още следващата седмица, съобщава "Преса".

Вчера председателят на Народното събрание изпрати писмо до ръководителите на парламентарните групи, за да ги попита кога точно е удобно да се съберат. В писмото Миков ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието.

В отговор на писмото на председателя на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че настоява извънредното заседание на Народното събрание да се проведе не по-късно от 11 или 12 август. "Предвид създалото се напрежение, считаме, че парламентът трябва да отговори на обществения интерес, което може да стане единствено чрез незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание", категоричен е в отговора си Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови