Ден 73 зад граница: Българи и китайци срещу комунизма (снимки)

Елица Мартинова 26 август 2013 в 07:46 3597 5

Райна Александрова от Монреал
Райна Александрова от Монреал

Рамо до рамо с китайските имигранти са протестирали в неделя българите от Торонто, разказаха читатели на OFFNews.

„Най-стабилната задгранична група българи, подкрепящи протестите в България, е в Торонто. Не пропускаме неделя. И всеки път, подобно на българските протести, нещо ново се случва“, пишат читателите ни.

Те разказват, че са намерили общи черти между своето недоволство и това на китайците, които са излезли, за да протестират срещу „корумпираната комунистическа партия“ в родината си.

„Приятели, различни хора - различни политически предпочитания, но не това е важното в нашия протест. Най-важното е, че така повече не бива, не искаме повече глупостта, лъжата, кражбата, шуробаджанащината да управляват държавата. Искаме почтеност, прозрачност, компетентност и сме убедени, че такива хора има. Но тяхното излъчване минава през оставката на сегашното некадърно, лъжливо, компрометирано и презряно от народа управление. ОСТАВКА! НЕЗАБАВНО!“, пишат читателите ни в Торонто.

Снимки от 72-ия ден на протестите е изпратила и Райна Александрова от Монреал.

„Вдъхновена от "ОСТАВКА"- та, написана от нашенци на първенеца на Европа - Монт Блан, както и на първенеца на България и Балканите - Мусала, днес изкачих първенеца на Монреал - хълма Монт Роял“, пише читателката ни и изпраща снимка от оригиналната си инициатива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови