Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Даниела Бобева е новият вицепремиер

25 юни 2013 в 12:56 8123 11

Даниела Бобева. Снимка: БГНЕС
Даниела Бобева. Снимка: БГНЕС

Даниела Бобева ще е новият вицепремиер в правителството.

Това каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски.

„Утре ще внеса на заседанието на Народното събрание предложението за втори вицепремиер, който ще покрива икономическата тематика. Ще бъде без портфейл, но с много отговорности по координацията на икономическите политики, чуждестранните инвестиции и др.”, каза Орешарски.

Кандидатурата на Бобева ще бъде гласувана на утрешното заседание на Народното събрание, като ресорът й ще бъде свързан с икономическата политика. На въпрос дали това е негова лична номинация Орешарски отговори: „Вие как мислите? Имам увереност, че ще бъде подкрепена, пък ще видим утре”.

Бобева е министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски (1997 г.), а понастоящем е директор на дирекция в БНБ

Родена е на 8 септември 1958 година в София. През 1982 година завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (сега УНСС). От 1990 година е доктор на икономическите науки, а през 1991-1992 година работи като началник на отдел „Заетост и пазар на труда“ в Министерството на социалните грижи. Между 1993 и 1994 е директор на Икономическата програма към Центъра за изследване на демокрацията.

При управлението на премиера Жан Виденов тя е член на комисията за чуждестранни инвестиции към Министерския съвет (1994-1995 г.), председател е на Агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996 г.) и директор на дирекцията за международно сътрудничество към Българската народна банка (1996-1997 г.). През февруари 1997 година е назначена за министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебния кабинет на Стефан Софиянски.

През 1998 година Бобева е изпратена в Черноморската банка за търговия и развитие в град Солун, един от основните акционери в която е българското правителство. Там тя достига до поста вицепрезидент.

През 2001 година Даниела Бобева става един от учредителите на Съюза на свободните демократи (ССД), оглавяван от Стефан Софиянски

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews