Четвърта серия на сагата „Тракия“ - депутати тестват отсечката на своя глава

Елица Мартинова 12 юли 2013 в 14:55 8067 22

Магистрала
Магистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС

Поредна серия около драмата с откриването на автомагистрала „Тракия“ се разигра в петък следобед. Депутати на ГЕРБ решиха да вземат нещата в собствени ръце и да тестват отсечката на своя глава, без разрешение от властите.

Самоотверцените ГЕРБ-ери са областният координатор на партията за Бургас Димитър Бойчев, депутатите Семир Абу Мелих, Дияна Йорданова, Иван Вълков, бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът на Поморие Иван Алексиев.

Групата е влязла в пререкания с фирмата, която охранява обекта, но успя собственоръчно да отмести загражденията и да подкара автомобилите по все още неоткритата отсечка.

Те са категорични, че няма реална причина цялата АМ „Тракия“ да бъде открита чак в понеделник.

"Това, че лентата на последния участък от АМ „Тракия” ще се пререже в понеделник, не е никакъв сериозен аргумент отсечката да не бъде пусната в експлоатация незабавно. Реално магистралата е напълно готова. Днес станахме свидетели на една жалка постановка – във въпросния участък веднага след нашата реакция бе изкарана техника и работна ръка. Работници и три водоноски поливаха изсъхнали тревни площи . Ето това е истината за продължаващите така наречени от правителството „строителни дейности”, които трябва да се извършват пред следващите два дни. Подобни действия на управляващите са жалък опит да се скрие това, което е очевидно, а именно напълно готовата отсечка от магистралата", писаха от пресцентъра на ГЕРБ след самоотвержената "инспекция" на магистралата.

По-рано днес от ГЕРБ-Бургас изпратиха прессъобщение, в което заявиха, че кабинетът си играе със сигурността на гражданите, като бави отсечката до морето.

Експремиерът Борисов също изпрати сутрешно прессъобщение, в което посочи, че министър-председателят Орешарски нарочно бави откриването, за да изчака транспортния министър Десислава Терзиева, която е в Брюксел.

Привечер пък депутатът от БСП Димчо Михалевски поиска помощ от вътрешния министър Цветлин Йовчев, за да се върнат прегражденията на отсечката от "Тракия", която все още не е открита.

Областният управител на Бургас Павел Маринов, назначен наскоро от правителството "Орешарски", помолил директора на областна дирекция на МВР в Бургас Павел Димитров да осигури охрана на мястото на премахнатите прегради, но Димитров му отказал.

Това наложи намесата на народния представител от парламентарната група на "Коалиция за България" и председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление Димчо Михалевски да се обърне към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев за съдействие, да бъдат спазени законите на страната, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Самият Михалевски обяви в началото на седмицата, че е възможно магистралата да бъде отворена за движение още днес и през уикенда, въпреки че официалното откриване ще е в понеделник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!