Орешарски: Не пускам АМ "Тракия", защото няма разрешение

Елица Мартинова 12 юли 2013 в 13:55 1594 22

Магистрала
Магистрала "Тракия", Снимка: БГНЕС(Архив)

"Автомагистрала "Тракия" ще бъде официално открита в понеделник. През уикенда екипите ще работят и в понеделник тя ще заработи". Това заяви в кулоарите на парламента премиерът Пламен Орешарски.

Коментарът му бе провокиран от сутрешно прессъобщение на експремиера Борисов. Според лидера на ГЕРБ цялата отсечка на АМ "Тракия" е готова, но Орешарски не я открива, защото чака завръщането на строителния министърът Десислава Терзиева, която е в Брюксел.

На въпроса на журналистите защо магистралата все още не работи Орешарски отговори: "Как да пусна "Тракия" без разрешение? Много се бърза с тази магистрала".

Междувременно днес представители на гилдията на превзовачите също възроптаха срещу датата за откиване на отсечката - 15 юли. Те настоаяват магистралата да бъде пусната още за уикенда.

"Обръщаме се към Вас от името на хиляди български превозвачи, които всеки ден пътуват и работят по пътищата на България, като по този начин спомагат, както за развитието на българската икономика в трудния период на икономическа криза, така и за взаимовръзките и реализацията на свободното движение на хора и товари в цяла Европа. Ние, превозвачите сме най-заинтересовани от бързото развитие на националната пътна мрежа, както и от безаварийното движение по пътищата на България"., пише в декларация на БАСАТ, изпратена до президента Плевнелиев, премиера Орешарски и до медиите.

Заедно с декларацията на бранша, до редакциите бяха разпратени и поредните прессъобщения от страна на ГЕРБ, този път от местната структура в Бургас. Оттам смятат, че всяко излишно забавяне на отсечката е игра със сигурността на гражданите.

"Недопустимо е в разгара на летния сезон да се чака завръщането на един министър, за да бъде пуснато движението по цялата автомагистрала „Тракия”. Явно управляващите поставят сигурността на гражданите и успешния туристически сезон на заден план. По-важно ли е официалната церемония по откриването пред това през почивните дни хората да пътуват по-удобно, бързо и безопасно?", пишат в декларацията си ГЕРБ-Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!