Борисов: "Тракия" е завършена, Орешарски я бави заради министърка

Мая Младенова 12 юли 2013 в 08:32 4149 21

Магистрала
Магистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов захапа наследника си Пламен Орешарски на любимата си тема - магистралите.

Борисов обвини министър-председателя, че в разгара на туристическия сезон бави официалното откриване на магистрала "Тракия", която била напълно завършена. По информация на лидера на ГЕРБ това се случвало, защото се изчаква строителният министър Десислава Терзиева да се върне от командировка в Брюксел.

Официалното откриване на завършената магистрала София-Бургас бе отлагано неколкократно и последно е планирано за 15 юли. Веднага след това движението ще бъде пуснато и по най-новата отсечка. Засега няма информация Борисов да е поканен на церемонията.

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала „Тракия“. Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон", казва Борисов в съобщение на рпезцентъра на партия ГЕРБ, изпратено до медиите малко след 6 часа тази сутрина.

"В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала. Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала „Тракия“ е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", пише още в изявлението.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!