Четири града излизат на протест срещу биячите на Октай

Последна промяна на 02 февруари 2013 в 09:14 2130 5

Танер Али и Джамисет Джафер, Снимка: БГНЕС
Танер Али и Джамисет Джафер, Снимка: БГНЕС

В четири града в страната днес ще се проведат протести с искане за предаването на съд на делегатите, които пребиха Октай Енимехмедов по време на Осмата национална конференция на ДПС в София.  

Протестът е организиран в социалната мрежа и е под надслов „Съд за „делегатите”, пребили Октай Енимехмедов”. Той ще се проведе в София, Варна, Бургас и Пловдив. В столицата протестът ще се проведе в 12.00 часа пред сградата на Народното събрание.

Организаторите не отричат виновното поведение на Октай, който на 19 януари пред погледите на всички делегати и насочи пистолет в главата на лидера на партията Ахмед Доган. След като той беше обвинен е вкаран в ареста, заслуженотот рябва да си получат и делегатите, които след това го пребиха, смятат организаторите. "За другото обаче виновни няма. Група лица по хулигански подбуди нанесоха побой с телесни повреди на Октай Енимехмедов - престъпление по Наказателния кодекс”, пишат създателите на групата.

„Скандализирано е цялото българско общество, особено след като градският прокурор Николай Кокинов направи изявление, че едва ли не поведението на побойниците е нормално и ненаказуемо. Ние смятаме, че законът трябва да се прилага еднакво спрямо всички и всички трябва да са равни пред него - противното е двоен аршин, недопустим в правова държава. Всички български граждани видяха, че Енимехмедов беше повален и обезвреден, не оказа съпротива. Въпреки това беше бит с ритници и юмруци в главата и по цялото тяло от хулиганстващи лица, които са могли по този начин дори да го умъртвят”, посочват още те.

Делегати от Антоново и Пловдив защитиха ревностно Ахмед Доган, като яростно биха Октай Енимехмедов след нападението му срещу лидера на ДПС. От снимките от деня на нападението ясно се различават лицата на някои от тях - Танер Али, кмет на гр. Антоново, Джамисет Джафер, общински съветник от ДПС в Пловдив. Мустафа Карадайъ, секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС, пък бе първият, който реагира на нападението срещу Доган. Пред медиите по-късно Карадайъ заяви, че реакцията му е била инстинктивна. 

Междувременно във Фейсбук братът на Октай Метин Енимехмедов поиска съд за побойниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2013 в 13:59

"Ние смятаме, че законът трябва да се прилага еднакво спрямо всички и всички трябва да са равни пред него – противното е двоен аршин, недопустим в правова държава." - Не, ние не живеем в правова държава. Ако беше такава, мутрата ББ щеше да спази законите на страната и да отиде в Народното събрание за парламентарен контрол. Ако беше такава, Плевнелиев нямаше да бламира избора на конституционен съдия без да има правомощия за това. И всички треперят от ДС-методите на управление - свили са се и чакат да се размине.
Бог да пази България!

02.02 2013 в 13:36

"...имат очи за красотите ни тук"

02.02 2013 в 13:34

Еее, стига, де, все нещо ни пречи на нас... Ако не са турски съгледвачи, ще е руската мафия, а като изчерпаме интернационалната сюжетна линия, ще се обърнем към българската литературна класика и ще открием там Поп Кръстьо, когото с чиста съвест и за да ни олекне ще побържим на чист български, поукрасен подобаващо с турски думи и изрази, щото всъщност тях си ги обичаме. Както и кьополото!

Стига сме ревали!!! :)

Мен си ме кефим ;)

Нямам против нито турците, нито руснаците, нито испанци , които искат български паспорти или да си купят имот в България и да си садят марихуана - нека се чувстват у дома си, щом имат очи за ни тук! Място има за всички. Крайно време е да осъзнаем, че всички сме най-първом хора и да се научим да се държим като обитатели на една планета, а не разпокъсани селца и паланки.

02.02 2013 в 12:47

Дрън-дрън, съд, протести... Турското робство /не "османското владичество"/ не е свършвало в тези земи. Продължава в политиката с "етническия модел", на който цяла Галактика завижда; с турските сериали по телевизиите /наричат се "национални" ТВ-та, ами да се изписват българо-турска нац.ТВ/; всяка вечер в кръчмите по-богатите от раята ръсят пачки и шотландска ракия на турска музика и танц, забавлявани от гърдести ханъми. Но там са и част от "бъдещето" на страната, пардон - "държавата", ония, които не са минала през Терминала и бащите им са назначени за чорбаджи-ефенди и заслужило мекере от бейовете и султана...
Всеки народ си заслужава... всичко, което му се случва! Тук-там в последните няколко години, будни родолюбиви българи правят явни революционни комитети, организират чети за митингуване по площади и кръстовища, но бунтът им е гласовит, ала разпръснат. Сега на Орлов мост, след туй пред Банско. Едни със сметките си парно, други със ски и щеки, трети с горящ неароматен тютюн... Честни, но поединично.
А заместника на бея, който пък е наместник на султана, крещи от Бялата сграда, на която пише, че съединението прави силата, че "моделът" е застрашен, че поробените са надигнали глави - видите ли, хаирсъзин с пищов са проводили, ама хем го обезвредихме, хем го и набихме - да знаете в кого е силата и властта и да си правите сметката.
Пашата на кадиите го подкрепи. Пашата на заптиетата трябваше да припка от странство. Бащицата наглеждаше спрялото сглобяване на кремъклийки в Сопот. Царят си беше в Испания. И Господ, невъзмутим, спеше агностично на митингаджиите над цигарения дим.

02.02 2013 в 10:12

Абсолютно си требе съд... И що само за двама?? То бая народ се разписа на главата му на този пишман-убиец...