БСП: Цветанов не може да се мери с Цветлин Йовчев

Елица Мартинова 05 юни 2013 в 15:54 2781 5

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС

„Цветлин Йовчев като професионалист познава МВР доста по-добре от Цветанов, който разнасяше чанти като сътрудник на Бойко Борисов“, каза в Брюксел лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите на социалиста Цветан Цветанов няма моралното право да коментира структурните промени в ДАНС, които са на дневен ред в парламента.

Според Станишев предлаганите изменения ще върнат баланса между МВР и ДАНС – стъпка, която е част от възстановяването на демокрацията.

„В момента водещ приоритет на правителството, наред със спешните антикризисни мерки, трябва да бъде възстановяването на демократичната държавност. Затова се планира да се възстанови балансът между МВР и ДАНС. Това е част от нормализацията, от която има нужда страната ни. Четири години имаше тотална полицейщина, за да се рекетира бизнесът, да се изнудват хората“, каза Станишев.

Лидерът на социалистите подчерта, че върховенството на закона трябва е под въпрос и трябва да бъде възстановено. Той похвали действията на Прокуратурата, като подчерта, че Цацаров и екипът му заслужават уважение.

Станишев настоя обвинителите да разследват докрай не само незаконните подслушвания, но и намерените бюлетини в Костинброд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови