Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: И Станишев трябваше да си даде имунитета, но се скри

Елица Мартинова 05 юни 2013 в 11:53 2001 8

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

И Станишев твърдеше, че ще си даде имунитета, но не го направи. Това, което е казал Цветанов, го е направил на мига. Това заяви в кулоарите на парламента бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Станишев четири години всеки ден клеветеше България. Аз съм казал, че е по-добре да има правителство, отколкото да няма. Винаги съм казвал, че по темите, които са важни за хората, могат да имат нашата подкрепа", допълни експремиерът.

Думите му бяха коментар по днешната декларация на бившия вътрешен министър Цветанов, с която той се отказа от имунитета си.

"Много неща могат да се случат. Съжалявам, че Народното събрание и този кабинет тръгнаха по тази плоскост, защото дневният ред тук е съвсем друг и виждате, че хората очакват да им се подобри животът, а в същото време в Европа положението става още по-тежко", каза Борисов.

Той подчерта, че единствената цел на управляващите е да задоволят желанието си за реваншизъм срещу ГЕРБ. По думите на Борисов омразата от страна на социалистите е опасна за цялата държава, защото управляващите не използват капацитета си, за да решават проблемите на страната.

"Няколко пъти се опитвах да кажа, че трябва по-прагматично да се използва целият капацитет на държавата в тази криза. Вместо това се правят комисии, които единствено разглеждат службите и надали ще подобрят живота на хората. Времето минава", каза Борисов.

С това той намекна, че гласуваната днес анкетната комисия, която трябва да разследва полетите на експремиера с Авиоотряд 28, не е целесъобразна.

 Той изрази възмущението си от поведението на Волен Сидеров, който днес скочи на бой срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Лидери на партии подскачат срещу нас и обиждат. Във всяко друго Народно събрание, подобно поведение щеше да бъде санкционирано с отстраняване от залата. Председателят на партия "Атака" идва при нас, застава, провокира", каза Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!