Местан: Цветанов орева Европа, преди да свали имунитета си

Елица Мартинова 05 юни 2013 в 12:59 3591 8

Лютви Местан Снимка: БГНЕС
Лютви Местан Снимка: БГНЕС

Преди да внесе декларация, с която да се откаже от имунитета си, Цветан Цветанов орева европейските столици. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

"След множество закани заканата най-сетне прерасна в конкретни действия - подадено писмено заявление. Това е парламентарна традиция впрочем, не е изключително. Особеното е, че се случва не в деня на внасянето на искането за сваляне на имунитета, а след дълъг рев из европейските столици, едва на седмия ден от внасянето на искането на главния прокурор и след като видя сочите си, че така или иначе ще се състави комисия за снемане на имунитета", обяви Лютви Местан.

Той намери за "недостойно" поведението на Цветанов, който според Местан е трябвало да се откаже от протекциите си още миналата сряда.

"По-достойно еше да стори това още в сряда, но все пак е добре, че макар и на седмия ден след множество закани, той узря до правилното решение", подчерта председателят на ДПС.

По повод посещението на Цветанов в Брюксел Местан заяви, че в най-скоро време Европейската народна партия, където членува ГЕРБ, ще оттегли подкрепата си към Борисов.

"Оттук нататък една плътна подкрепа на ЕНП за Цветанов би имало за цена дискредитиране на самата ЕНП. В този смисъл съвсем очаквани са въздържаните реакции на ЕНП към този вчерашен плач на Цветанов. незаконните подслушвания нямат нищо общо с ценностната система на европейските християндемократи", каза Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови