Местан: Цветанов орева Европа, преди да свали имунитета си

Последна промяна на 05 юни 2013 в 12:59 3106 8

Лютви Местан Снимка: БГНЕС
Лютви Местан Снимка: БГНЕС

Преди да внесе декларация, с която да се откаже от имунитета си, Цветан Цветанов орева европейските столици. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

"След множество закани заканата най-сетне прерасна в конкретни действия - подадено писмено заявление. Това е парламентарна традиция впрочем, не е изключително. Особеното е, че се случва не в деня на внасянето на искането за сваляне на имунитета, а след дълъг рев из европейските столици, едва на седмия ден от внасянето на искането на главния прокурор и след като видя сочите си, че така или иначе ще се състави комисия за снемане на имунитета", обяви Лютви Местан.

Той намери за "недостойно" поведението на Цветанов, който според Местан е трябвало да се откаже от протекциите си още миналата сряда.

"По-достойно еше да стори това още в сряда, но все пак е добре, че макар и на седмия ден след множество закани, той узря до правилното решение", подчерта председателят на ДПС.

По повод посещението на Цветанов в Брюксел Местан заяви, че в най-скоро време Европейската народна партия, където членува ГЕРБ, ще оттегли подкрепата си към Борисов.

"Оттук нататък една плътна подкрепа на ЕНП за Цветанов би имало за цена дискредитиране на самата ЕНП. В този смисъл съвсем очаквани са въздържаните реакции на ЕНП към този вчерашен плач на Цветанов. незаконните подслушвания нямат нищо общо с ценностната система на европейските християндемократи", каза Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2013 в 21:29

Ей,Местанчо,маи много ви е страх от Цветанов за изнесените 15 милиарда долара към офшорните фирми и го подгонихте,а.Но ще се върне........и то на бял кон и да ти е як ***.
<em>Нецензурните и обидни коментари ще бъдат изтривани!</em>

05.06 2013 в 21:21

Господин Местан,как ще отговорите на въпроса вярно ли е че министерството на инвестиционното проектиране е сценарий на ДПС за да насочи към своите обръчи от фирми всички европроекти.Това е цената за подкрепата на БСП. За това си мълчи там,защото преди да ти видим гърба,ще дадеш обяснение знаеш къде.

05.06 2013 в 18:19

Интересно развитие демонстрира Местан. Ще се окаже, че е надскочил нивото си на политическа компетентност с поста на Доган. И следа не остана от дипломата, от човека с железни нерви и изискани маниери. Фактът, че се заяжда толкова на дребно с Цвъ, издава изключителна нервност. Защо ли? Сигурно много му се е искало Цвъ да проси разрешение да пътува в Брюксел от Цацаров. Петимни са да унижават, което от само себе си говори, че са с манталитет на тоталитарни ченгета. Агент Павел ли беше Местан? Какво искаш от бивше ченге. Цвъ бил милиционер. Че милиционерите бяха народни момчета. Виж потайните агенти на ДС и техните вербовчици - това бе гадната сила, към която г-н Местан е принадлежал. Без извинение.

05.06 2013 в 18:13

Тези въжделения на каква социология са основани? На същата, която спечели изборите предполагам, Чемшире.

05.06 2013 в 14:55

Как ще легитимирате преврата, който спретнахте в България, другарю Местан? Как ще обясните тази истерия, с която не преставате, тази омраза, която насаждате? Не разбирате ли, че си играете с огъня?

05.06 2013 в 14:23

Другарю Местан,
ЕНП не само няма да оттегли подкрепата си от ГЕРБ и г-н Цветанов, но и нещо повече - ще ви спре еврофондовете, както преди 4 години, и тогава да ви видя как ще създавате работни места, как ще си изпълнявате обещанията за повишение на доходите и всички други лъжи, с които заблуждавахте избирателите си преди изборите. А от спирането на еропейското финансиране до изритването ви от Парламента стоят само няколко павета. Не е задължително да са жълти, впрочем! Този сценарий ще се разиграе само ако Конституционния съд не изпревари улицата, и не касира изборите, каквито са обществените очаквания. А в следващия Парламент, др. Местан - агент на ДС с псевдоним Павел - вие, БСП и Атака ще сте с една позиция по-надолу - Атака ще е извън парламента, вие ще имате 20 депутата, а БСП - 40.

05.06 2013 в 13:51

Надявам се да видим мъжко поведение от вас, когато дойде вашият ред. Да се откажете начаса от имунитета си...

05.06 2013 в 13:08

Местан ефенди, що говориш преди мая? Сега ще ти нашокат ряпата...
А следващият главен прокурор, или този - но при следващото правителство ще повдигне обвинения срещу цялата тази ваша клика, не се съмнявай.