БСП ще продължи да управлява на инат

Александра Маркарян 08 юли 2013 в 11:37 13856 78

Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
Антон Кутев. Снимка: БГНЕС

БСП ще продължи да управлява, макар и на инат, въпреки десетките хиляди протестиращи по улиците от 25 дни с искане за оставка на кабинета на БСП, ДПС, подкрепян от „Атака“.

Това стана ясно от интервю на депутата от Коалиция за България Антон Кутев в интервю за БНТ днес.

„Хората, излезли на улицата имат своите основания да бъдат там, но има и друга част от обществото, която не е представена от протестиращите“, каза Кутев. Той често обикалял структурите на БСП в страната и имал представа за нагласите на хората.

БСП, по думите на депутата, имала подкрепа. За пример той даде... контрапротестите, които обаче трудно събират и 100-тина души. Те, подчерта Кутев, не са организирани от БСП.

Хората искали промяна, но не улицата трябвало да я налага.

„Системата не се променя през улицата, а през демократични механизми. Ако ги използваме всички ние ще живеем по-добре....Въпросът е, че за да се случи тя (промяната) по някакъв начин, трябва да мине по определени правила. Дори промяна на Конституцията, пак трябва да мине по правила“, каза Антон Кутев

„БСП има ясна идеология, знаем защо сме дошли. Да ние правим грешки, но именно заради това нашите хора продължават да ни подкрепят, защото знаят какво да очакват след това“, каза Кутев.

Той призова депутатите от ГЕРБ да се върнат в парламента, най-малкото за да поискат вот на недоверие на правителството.

Опита се да обясни също, че нови избори не биха довели до съществена промяна – избирателната активност нямало да бъде по-висока от тази на изборите през май, а резултатите нямало да се различават съществено от тези на последните предсрочни парламентарни избори.

Точно обратното обаче твърдят наблюдателите. Също днес социологът Антоний Гълъбов обяви пред БНР, че при нови избори сериозен спад ще има и при БСП, и при ГЕРБ, и при „Атака“. ДПС също ще претърпи спад, но по-малък, е прогнозата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!