Брутално изнасилване, воайорство, надничане под чаршафите и СПИН в парламента

Нели Чолашка 13 юни 2013 в 14:52 8816 7

Сидеров и Московски на крачка от бой в парламента, Снимка: БГНЕС
Сидеров и Московски на крачка от бой в парламента, Снимка: БГНЕС

Обидни изказвания на ръба на цинизма не липсваха и днес в парламента.

Започна се  при обсъждането на Закона за специалните разузнавателни средства (СРС) в пленарна зала.

Социалистът Антон Кутев нападна бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с думите:

„Министърът на земеделието от вашето правителство твърди, че вие сте надничали даже под чаршафите на министрите, ако не сте го правили със СРС, как точно надничахте под чаршафа на Найденов. Четири години се увеличава битовата престъпност. И вие, който сте отговорен за това, да излезете и на втората седмица от новото правителство да кажете, че ние носим отговорност, е нахалство, което само вие владеете. Лъжите, които изрекохте, са характерни за вас, но това, че не се е злоупотребявало със СРС”.

Цветанов не му остана длъжен и отвърна:

„Няма да отговарям на г-н Кутев, само ще му припомня, че при тях (БСП – бел.ред) заразата от СПИН се разнася по партийна линия, доколкото това беше публично оповестено от него. Вие самият, г-н Кутев, говорихте за нелицеприятни разговори за вашите колежка Корнелия Нинова. Вие самият лансирахте тази тема за този дебат по вашето управление”.

Серията от неприлични изказвания продължи и в кулоарите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес е рожденик, обяви:

„С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Понеже ме попитаха – защо нямам настроение – защото начинът, по който така брутално се изнасилва – буквално – от ДПС Столетницата в момента, не съм го очаквал”

На това изказване лидерът на ДПС Лютви Местан отговори с коментара:

“Бойко Борисов е бесен и е разбираемо, защото до вчера беше едноличен носител на властта, а вече му се налага да е тривиален политически коментатор. Други управляват. Прочетох, че е прибегнал до сексуална терминология, за да опише властовите сюжети, но на мен ми е много странна тази роля на воайор”

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!