Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Борисов нервен и кисел на рождения си ден

Елица Мартинова 13 юни 2013 в 10:08 7456 8

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Във видимо минорно настроение експремиерът Бойко Борисов посрещна днешния си рожден ден. На 13 юни лидерът на ГЕРБ навършва 54 г. За разлика от ведрото настроение на празника през 2012 г., в кулоарите на парламента днес Борисов бе нервен и кисел.

Лошото настроение на рожденика стана видно още преди началото на пленарното заседание, когато експремиерът мина демонстративно покрай журналистите, но не се спря за въпроси. Пет минути по-късно той излезе от пленарна зала и мина отново през коридора с репортерите, но бе все така навъсен и не се спря за честитки и коментари.

Борисов се прибра в стаята си, докато депутатите на ГЕРБ изслушаха търпеливо в зала първа точка от дневния ред. Малко по-късно той се подаде от вратата на партийната стая и попита сърдито - Вие други коридори нямате ли, че все тук висите?, след което се скри.

Миналата година на днешната дата, докато все още бе премиер, Борисов бе в изключително добро настроение. На рождения си ден той откри 3-километрова отсечка от Южната дъга на Околовръстното шосе в София. През целия ден в Министерски съвет пристигаха подаръци за лидера на ГЕРБ. Най-впечатляващ обаче бе армаганът от съпартийците му. След дълъг размисъл парламентарната група реши да му подари огромна торта с формата на магистрала с валяк и багерист, на която пише "Градим България".

Една от възможните причини за лошото настроение на Борисов е фактът, че вчера депутатите гласуваха да намалят двойно средствата за подаръци по личните им празници. От 440-те лв., каквато бе границата досега, сумата се намали на 220 лв.

За разлика от дръпнатото отношение на лидера на ГЕРБ, именникът от "Коалиция за България" Спас Панчев се отби, за да почерпи журналистите. Малко след него експремиерът също поправи пропуска си и прати пресаташетата на ГЕРБ да почерпят.

Чак по обяд Борисов излезе за малко от стаята на ГЕРБ, придружен от Вежди Рашидов и беше нападнат от фоторепортерите. "Ей, не съм вярвал, че като ходя до тоалетната ще ме снимат", коментира лаконично рожденикът.

Групата на ГЕРБ е събирала пари за рождения ден на Борисов, а той ще ги дари на сираци, каза за OFFNews бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Подарък бившият премиер получи от лидера на КНСБ Пламен Димитров - малка бронзова статуетка на лъвче. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews