Борисов: Тъжен съм, защото ДПС брутално изнасилва Столетницата

Нели Чолашка 13 юни 2013 в 11:46 12083 16

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

„С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Понеже ме попитаха - защо нямам настроение – защото начинът, по който така брутално се изнасилва - буквално - от ДПС Столетницата в момента, не съм го очаквал", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защо не е в настроение на рождения си ден.

"Вече близо 20 дни, този уж експертен, програмен или граждански кабинет, както вече Станишев го нарича, защото бяга от отговорност, защото разбира какво ще му се случи накрая на кабинета, не могат да си направят областни управители. Още работят с нашите”, коментира още Борисов.

По думите му вече 20 дни няма назначени зам.-министри, защото "единственият пазарлък, който се води в момента, е как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2-3 месеца".

Борисов призна, че не знае имената на всички министри от кабинета "Орешарски", но според него и журналистите още не са запомнили всички. "На моите министри от първия ден им знаехте имената", обърна се към журналистите бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че хората съвсем скоро ще съжаляват за управлението на ГЕРБ - за строителството и финансовата стабилност.

"Истински се страхувам, че тези 4-5 обекта, които сме направили и сега ги довършват в последните дни, ще са последните в следващите 5 години, защото пораженията, които ще нанесат върху държавата, върху това, което построихме, което проектирахме, и което се гради, ще бъдат тежки”, заяви още Борисов.

"Бойко Борисов е бесен и е разбираемо, защото до вчера беше едноличен носител на властта, а вече му се налага да е тривиален политически коментатор. Други управляват. Прочетох, че е прибегнал до сексуална терминология, за да опише властовите сюжети, но на мен ми е много странна тази роля на воайор", коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му "анализът" на Борисов е нескопосан и грубоват - странна смесица между уличен език и опит да се докосне до психоанализата на Фройд.

Според Антон Кутев от БСП Борисов е пристрастен към властта. Разбрах, че за рождения ден си е пожелал да е премиер", каза депутатът от левицата.

По повод твърдението на Борисов, че ДПС оказва натиск на БСП за зам.-министрите, Кутев обяви: "Бави се изборът на зам.-министри по простата причина, че нашите заместник-министри не се избират като предишните. Ние не ги търсим по кръстовищата, ние ги търсим по друг начин.

Хубаво е те да говорят повече от банскянски език и изобщо изискванията към тях са по-големи. Затова процесът върви бавно. Резултатите ще изненадат г-н Борисов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!