Борисов: Вратата ми винаги ще е отворена за Орешарски (видео)

Елица Мартинова 29 май 2013 в 10:24 2606 3

42-ро Народно събрание. Речта на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
42-ро Народно събрание. Речта на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Ние много добре знаем колко е трудно положението в момента. Ето защо нашата врата като партия остава отворена за вас лично, г-н Орешарски, заяви от парламентарната трибуна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на експремиера ДПС, "Коалиция за България" и "Атака" очевидно са се договорили, така че днес да бъде гласувано доверие за новия кабинет на Орешарски.

"Ето защо ще бъда кратък, за разлика от Станишев, защото ние знаем колко е трудно да си премиер в най-тежката финансова и икономическа криза в света", каза Борисов.

Той се обърна към наследника си Орешарски с наставнически тон, като подчерта, че ГЕРБ ще разглежда Орешарски отделно от партиите, които го подкрепят.

Радвам се, че г-н Орешарски вече уцелва имената на министрите си, защото в предишните дни, след като ви ги дадоха, нямахте време да се запознаете с тях, отбеляза заядливо председателят на бившите управляващи.

"Времето е Европа е много тежко. Надали има премиер в света, който не иска да вдигне доходите, да не иска хората да бъдат по-богати. И аз исках, но толкова са възможностите на икономиката. Който и да стане премиер сега, е нещо изключително трудно и отговорно. Неслучайно г-н Станишев избра вас, а не той самият да застане тук сега", каза Борисов.

"Финансовата криза бушува и няма никакъв шанс през идните години да си отиде. Истински ще се радвам на принципност, но много ще ви е трудно в компанията на тези партии. Но аз знам колко е трудно, затова нашата врата като партия остава отворена за вас лично, г-н Орешарски", заключи Борисов.

Назидателният тон на експремиера бе посрещнат с ирония от бившия финансов министър.

"Само от уважение към вас няма да спомена нищо за вашите министри - как ги намирахте, къде. Много ви благодаря за съветите по финансови въпроси. Аз действително ще разчитам на вашата подкрепа", заяви с усмивка Орешарски и напусна трибуната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!