Борисов: И мен ме заплашват, но не се оплаквам

Елица Мартинова 29 май 2013 в 11:10 2371 2

Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов

И аз съм тежко заплашван през последните 20 години, но не ходя със засилена охрана, заяви в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ. Кументарът му бе по повод обвиненията на Волен Сидеров, че членове на "Атака" са заплашвани от ГЕРБ.

„Аз не съм със засилена охрана, имам един човек. Всеки бивш премиер поне 1 година, както и Станишев ходи през цялото време, и Румен Петков, и Ахмед Доган ходи с две коли на НСО и с охрана, който дори не е депутат, не е председател на партия, но понеже имало застрашеност, вече 23 години той ходи с две коли. Вие питате мен, който съм бил главен секретар, кмет, премиер, сега съм председател на първата политическа сила”, каза още Борисов.

Като пример за това той посочи сигнала за подготвян срещу него атентат, който Борисов представи в плоенарната зала към края на 41-вото Народно събрание.

Експремиерът бе категоричен, че ГЕРБ не са отправяли заплахи към когото и да било. По думите единственото нещо, от което политическите опоненти на бившите управляващи могат да се страхуват, е конструткивната работа и добрите кадри на ГЕРБ.

"Всички се чувстват заплашени, затова и днес аз съм много тежко заплашен, много е силен противникът. Скрил съм моето семейство в Щатите от 20 години. Моята дъщеря живее в Щатите, тежко заплашена от БСП, ДПС и „Атака”. Трябва да говоря щуротии, за да отговоря на щуротии”, отсече Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!