Сидеров: Дадох кворум в името на България, "Атака" е единствената опозиция (видео)

Елица Мартинова 29 май 2013 в 10:48 3057 13

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Дадох кворум, защото това е единствената отговорна позиция, но "Атака" няма да подкрепи кабинета "Орешарски", ние оставаме единствената истинска опозиция, заяви от парламентарната трибуна лидерът на националистите Волен Сидеров.

"Искам веднага да кажа, че гласът на "Атака", който осигури това заседание, е моят глас. Защото за разлика от тук седящите 97 представители на ГЕРБ, аз съм отговорен човек - последователен и отговорен. Какво щяхте да спечелите, ако провалите заседанието днес. Това ли е вашата представа за парламетнаризъм? Колко пари струват приказките на Борисов за кризата и трудния момент, който сега излезе да пуши пури с Вежди Рашидов, при положение, че се опитахте да провалите днешния дневен ред?", попита риторично Сидеров.

Сидеров оправда подкрепата си за кворума с ключовите законопроекти, които са внесени в този парламент - са инкриминиране на нападенията над медицински лица, за отпадане на пълната забрана за пушене в заведенията и мораториум на цените на еленергията.

Той обаче бе категоричен, че националистите няма да подкрепят кабинета "Орешарски" и "Атака" ще остане единствената опозиция с контролни функции.

"Атака" не подкрепя кабинета "Орешарски"  и очаква действия. Нашата позиция не се е променила и на йота от изборната нощ.

"Както спрях пътя към властта на ГЕРБ, защото те не заслужават управление, така ще спрем и ще свалим управлението, което няма да следва българския народен интерес, ако прави стъпки, които са в ущърб на българския интерес, каза Сидеров. "Атака" не подкрепя кабинета Орешарски и очаква действия. Ние няма да дадем подкрепа за този кабинет, когато вашият лидер се скри. Когато си лидер, трябва да имаш характер, а не да се криеш четири - пет дни, като мишок", каза Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!