Борисов: Операцията на прокуратурата е долна инсинуация

Елица Мартинова 12 май 2013 в 17:03 2054 3

Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ
Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ "Христо Снимка: БГНЕС

Операцията на прокуратурата и ДАНС в печатницата "Мултипринт" е долна инсинуация". Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

В печатницата бяха открити над 350 000 фалшиви бюлетини за подмяна на вота. Печатницата е собственост на близкия до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов общински съветник от ГЕРБ Йордан Бончев.

Той определи обвиненията към ГЕРБ като "провокации".

По думите му, ако има манипулация на вота, тя ще бъде осъществена от „хората, които са завършили в училищата на ДС и КГБ, учили са как се правят компромати и как се влияе на общественото мнение“.

Според Борисов оповестяването на операцията в съботния ден за размисъл била "истеричен PR" на една партия на гърба на избирателите.

За него оповестяването на откритите в "Мултипринт" фалшиви бюлетини било грешка. Вместо това на тях е трябвало да се поставят GPS-и, чрез които властите да проследят дали и до кого ще бъдат изпратени.

„Ако са останали малко оперативни работници в службите - задавам един въпрос. Как бих постъпил аз, ако бях главен секретар. 350 000 бюлетини, за които говорят, представляват палет, който няколко човека сами не могат да повдигнат. Тези палети са под непрекъснато видеонаблюдение и полицейска охрана. Допускаме вариант, че някоя партия решава да прави измама. Ние сме задържали тонове наркотици по този начин - минава един полицай, преобличат го, слага се GPS-и на палета и днес, по някое време, тези палети трябва да отпътуват за някои градове и секции. GPS-ите показват къде се движат. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на Прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора в различни градове и секции“, разви хипотезата си председателят на ГЕРБ, като подчерта, че властите са пропуснали възможността да направят „брилянтна операция“ с помощта на „GPS-чета“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!