Застъпник на 4 партии цъфна в благоевградско

12 май 2013 в 17:36 1744 1

Банкноти. Снимка БГНЕС/архив
Банкноти. Снимка БГНЕС/архив

Застъпник в четири политически партии изненада днес Районната избирателна комисия в Благоевград. След проверка на подадените от партиите протоколи с имената на членовете на секционните избирателни комисии се оказало, че има доста повтарящи се, писа в. „Струма“.

Това наложило спешно мобилизиране и попълване на липсите в последния момент преди откриване на изборния ден. Желаещи да вземат пари от участие в СИК-ове не липсвали и били събрани достатъчно нови членове.

Друг куриоз се разви в гр. Белица, където една от секциите се оказа кръчма, в която се предлага алкохол, съобщи зам.-председателят на РИК – Благоевград Йордан Симонски.

Освен това във въпросната секция било направено грубо нарушение с шаблонната бюлетина.

Един от членовете й, Сабит Гадъм, поставил примерна бюлетина пред секцията, като направил отметка върху номер 40 в нея (номерът съответства на ДПС). Това е грубо нарушение на Изборния кодекс, тъй като може да предопредели вота на някои избиратели. Примерната бюлетина-шаблон е била свалена по настояване на РИК. Но не за дълго - новият образец бил белязан по същия начин в квадратчето срещу номер 40 от друг застъпник в комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков