Борисов: Миналото ми е прекрасно

Последна промяна на 27 септември 2012 в 10:11 2128 7

Премиерът Бойко Борисов  Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

„Имам прекрасно минало. Всички обвинения срещу мен са измишльотини на Станишев. Всичките ми постъпки са прозрачни и ясни за българския народ“, каза в интервю за Euronews премиерът Бойко Борисов.

Коментарът му бе отговор към интервюиращия, който го попита дали познава лично лица, замесени в организираната престъпност.

Според Борисов човекът, който има тъмно минало, е лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Той има причини да се страхува, защото ние хванахме БСП да купува гласове в Сливен. Сега той е притеснен и обмисля как да се справи със загубата, която го очаква на предстоящите избори“, заяви уверено премиерът.

Борисов използва възможността за пореден път да подчертае несправедливото отношение на ЕС към България по отношение на Шенген.

„Хубавото в случая е, че страните-членки са наясно, че охраняваме границите си по-добре от самите тях. Гражданите на ЕС могат да спят спокойно, защото нашите граници са стриктно пазени“, похвали се премиерът, като допълни изказването си с примери за заловен на българската граница кокаин.

Борисов обвини ЕС, че е прекалено строг към България и Румъния и твърде толерантен към съседна Гърция.

Той изтъкна още, че икономическите показатели на страната ни са отлични и че с такива успехи могат да се похвалят само Дания и Финалндия.

Борисов бе категоричен, че към момента България няма да се присъедини към еврозоната, макар че е изпълнила условията за това.

„Не мисля, че е честно България, която е и най-бедната страна в ЕС, да се присъедини към еврозоната сега и да плаща за други държави, които имат небрежно отношение към икономиките си“, заяви Борисов.

В интервюто премиерът посочи, че България напълно подкрепя разследването срещу „Газпром“ и допълни, че страната ни е била най-тежко засегната от газовата криза.

Той уточни, че „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“ са предоставили на ЕК всички нужни документи от съвместната си работа с руската компания.

Пред „Euronews” Борисов посочи, че страната ни си е взела поука от енергийната криза и вече се е заела със строежа на газови връзки с Румъния и Гърция.

Той уточни обаче, че газопроводите със съседните ни страни не са единственият начин за постигане на енергийна независимост.

„Най-важната възможност за енергийна диверсификация за България са залежите от петрол и газ в Черно море. Аз съм абсолютно спокоен, че България ще може до три-четири години да диверсифицира своите енергийни източници“, бяха думите на Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2012 в 09:07

Който се съмнява в чистото му минало, може да прочете това => http://thetruth.blog.bg/politika/2007/12/14/boiko-borisov-mutrata-na-ipon.142789

28.09 2012 в 05:03

СТАНИШЕВ КУПУВА ГЛАСОВЕ ,А ТИ СИ СВЕТЕЦ.СВЕТЕЦ-МАФИОТ,ПРИЯТЕЛ НА ВСИЧКАТА ИЗМЕТ БЪЛГАРСКА.

27.09 2012 в 19:42

Циганката дето го хвалеше,явно е в бедната Европа.Не и се иска да живее в богата България.То бива простотия от премиера,но поне да е в рамките на нормалното.Той още малко ще ни изкара и ПЪРВИ в неговия си измислен свят.

27.09 2012 в 19:11

Е нали икономическите ни показатели са като тези на Дания и Финландия, как така секунда след това сме най - бедните в Европа??!
А бре, Бойко, б естига с тез тъпотии!! ..........

27.09 2012 в 13:06

Бате, колко ти е чисто миналото? Толкова ли?

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=8762

Защото, батенце, някак си си отговорен за случилото се тогава.

27.09 2012 в 10:59

Е как да не е прекрасно миналото на нашият славен премиер? Заради прекрасното си минало стана и премиер министър. Ехей. Да се надяваме заради миналото и най-вече заради настоящето да е станал милиардер, а не някакъв си прост мултимилионер, че да ни срами пред чужденците.
Ама какво съвпадение. Пашата, Маргините, Маджо, Митьо Очите, Братя Галеви и т.н. - ама и те какво прекрасно минало имат. При такова прекрасно минало, Светлото бъдеще само ти тропа на вратата.
Ликуй, Народе!

27.09 2012 в 10:39

"Той изтъкна още, че икономическите показатели на страната ни са отлични и че с такива успехи могат да се похвалят само Дания и Финалндия."

..след което:

„Не мисля, че е честно България, която е и най-бедната страна в ЕС, да се присъедини към еврозоната сега и да плаща за други държави, които имат небрежно отношение към икономиките си“, заяви Борисов.

....ъъъ, какво друса Бройко ?