Бойко се пошегува: Цецо премиер

12 декември 2012 в 14:58 2108 7

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

„Що да не стане премиер? Всеки носи маршалския жезъл в раницата си”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос защо Цветан Цветанов се държи като министър-председател след посещението в САЩ.

Бойко веднага уточни: "Шегувам се с Вас. Това е една коледна, новогодишна шега".

"Ще говоря сериозно, знам какво ще се получи, ако продължа с шегите – след 3 - 4 минути ще пуснат агенциите „Цветанов за премиер” и ще стане беля", дообясни той.

След двуседмичното си посещение в САЩ вътрешният министър се похвали с успехи срещу организираната и трансгранична престъпност, както и с „мисии” като съблюдаването на сигурността в региона с оглед на събитията в Сирия и Гърция.

Освен това Цветан Цветанов каза в интервю за bTV, че не смята да коментира мнения на президента Росен Плевнелиев, тъй като функцията му била „само протоколна”.

Борисов оправда това изказване с умора: "Случва се. Хората са много уморени. Знаете колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари, и какво ли не още. Възможно е, когато понасяме цялата политическа отговорност в най-голямата криза, някой път отстрани да се получи изказване, което да засегне някой".

"Пожелавам на всеки, когато отиде в Америка, така да го посрещат, както министър Цветанов. Пожелавам на всеки, когато отиде във Великобритания така да го посрещат. И в момента водят операция, много успешна, виждате. Това пожелавам на всички", каза още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови