Бойко посети угасения пожар

Нели Чолашка 05 юли 2012 в 09:54 2338 3

Премиерът Борисов в кризисния щаб в с. Бистрица. Снимка: Сергей Антонов
Премиерът Борисов в кризисния щаб в с. Бистрица. Снимка: Сергей Антонов

Премиерът Бойко Борисов най-накрая се качи в местността "Бистришко бранище", в която горят горски масиви от неделя, за да обяви, че пожарът е потушен.

Това се случи тази сутрин. Борисов беше придружен от вътрешния министър Цветан Цветанов и телевизионни екипи.

Вчера около 17 ч. Бойко заплаши пожарът с удар и обеща до три часа да е потушен. "Машините са влезли в огнището на пожара на Витоша и той до 3 часа ще бъде ударен", обяви премиерът, докато инспектираше строителството на магистрала "Марица".

МВР прибегна вчера до "тежката артилерия" и изпрати в горящите гори иновационен танк пожарна, произведен от военния завод в Търговище.

Във вторник Борисов ту приемаше, ту отказваше мощни самолети от Израел, които да помогнат в потушаването на пожара.

"Гасенето на пожари е наука, а самият аз съм практик. Имам хиляди погасени пожари. От тях 15-20 горски. Никога не съм давал като пожарникар дори да си помисли някой, че трябва да ходи да пита министър, камо ли премиер, за пожар.

Горски пожар с вертолети и самолети не се гаси, той само се локализира и се правят опити с това да не се разшири. Погасяването може да стане само когато вкараш противопожарната техника - камионите с помпените станции вътре в пожара", обясни вчера Борисов.

Той беше притеснен също да не се сблъскат българските вертолети и израелските самолети.

"Пожарникарите са свършили уникална работа при гасенето на пожара на Витоша и при правенето на просеки. Обръщам се с голяма любов към тях като големи приятели и колеги, тъй като и аз съм специалист в тази област", заяви премиерът.

По повод изказването на Цветан Цветанов относно критиките за работата на МВР Борисов успокои вътрешния министър. "Колега, Цветанов, няма защо да им се гневиш. Днес е празник и трябва да си говорим само хубави неща", каза той.

"Не са важни критиките, когато имаме заловени наркотици - преди няколко дни 4,2 тона, а сега 12,5 тона – това са наркотици за стотици милиони левове", категоричен е Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!