Бойко накара Игнатов да повтори, че Ботев няма да се пипа

Последна промяна на 16 август 2012 в 15:17 2566 2

Сергей Игнатов на днешната пресконференция в МОМН. Снимка: БГНЕС
Сергей Игнатов на днешната пресконференция в МОМН. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов накара образователния министър Сергей Игнатов да свика втора пресконференция, на която да заяви категорично това, което каза и преди два дни: Христо Ботев, Иван Вазов и Васил Левски няма да се пипат по никакъв начин от учебниците по литература и история.

Игнатов започна продължилата малко над 10 минути пресконференция именно с това обявление – че е принуден от премиера да повтори тези неща.

След това се впусна във вече познатите обяснения, че комисията, писала доклада, е от предишното правителство, както и че това е истинска гавра и той държи да успокои гражданите, страхуващи се през Фейсбук от промяна, че няма дори и шанс да се случи нещо подобно. „Важно е майките да изпращат спокойно децата си на училище“, каза още Игнатов. Според него премахване на каквото и да е от българското творчество е равносилно на откъсване на част от територията на България.

Поради огромната вреда, която нанасят подобни гаври, въпросните се разглеждали като заплаха за националната сигурност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2012 в 15:35

Партенки...
Докато народът се вълнува дали ще махат или няма да махат Ботев от учебната програма, Борисов плете някоя друга кошница - поскъпване, нови такси, премахване на мораториума за шистовия газ, златодобива на "Дънди Прешъс Метълс" или кой знае какво...

16.08 2012 в 15:34

Ахъм. Да очакваме ли ремейк на ......
"пипни ме тук, и тук
навсякъде ме пипай,
ама Ботев остави
пип пи-пи-пи пип
бицепса ми ти пипни..."
нещо такова
*
Сериозно - тези съвсем са изпращяли. Млатят се с чукове по палците и като не се уцелят им е голям кеф. Даже си обещават и го изкудкудякват в медиите да не се удрят по палците. Идиоти!