Бойко към министрите: Тръгвайте с документи из телевизиите

14 декември 2012 в 11:49 2887 2

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е наредил на министрите да ходят по предаванията с документи и да ги оставят там, с което ще борят критиките на опозицията, става ясно от стенограмата на правителственото заседание на 12 декември.

"Отивате, подписвате ги тези документи, тези данни и ги оставяте, примерно, в предаването, в което участвате, което и да е то, и казвате – ето, когато дойдат колегите от опозицията, нека си донесат своите данни, ние сме готови веднага да дойдем да си ги защитим.

Разкрих ви тактиката, която вече прилагат – говорят лъжи, водейки се от поговорката „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина”, казал Бойко.

Изказването му е породено от годишния доклад за състоянието на земеделието през 2012 г., представен от земеделския министър Мирослав Найденов. Според Найденов секторът е много добре финансиран и не са верни упреците на опозицията, че този сектор не върви.

"Като директни плащания са изплатени 996,3 милиона лева, а по Програмата за развитие на селските райони – допълнително 503 милиона лева и като прибавим към тях над 50 милиона като държавни помощи и пазарна подкрепа надхвърляме 1,5 милиарда лева изплатени през 2011 г.", докладва Найденов.

"Никой не иска да вникне в цифрите", оплакал се премиерът.

"Защото Станишев какво казва – изядоха 5 милиарда от държавния резерв. Хубаво, но на публичната страница на БНБ като погледнеш се вижда колко пари има в резерва. Само че колко хора ще си направят труда да видят дали е казал истина или не. Затова като отидете там, както Дянков направи - носиш документите, извлеченията – заповядайте, пожелаваш им лек ден", уточнил той. 

Бойко разбил монополите

Мирослав Найденов се похвалил още: "Вчера излезе статистика на ЕВРОСТАТ, според която България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз". "Това е защото разбихме монополите", обяснил Бойко Борисов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!