Близки на загиналия Божилов: Петър е прострелян в гърба

Юлиан Христов 17 декември 2012 в 15:11 5809 4

Изпълнителният директор на Национална спортна база Петър Божилов е бил прострелян в гръб от трети човек.

Това казаха пред OFFNews негови близки, които смятат, че убийството е било извършено от трети човек, а 71-годишният мъж е бил убит, за да бъде инсценирана свада между двамата. 

Сигналът за инцидента беше получен в полицията в неделя около 16.30 часа. Труповете на двамата мъже бяха открити в Плана планина в близост до с. Железница. 

"Поне към момента няма данни за участие на трето лице", заяви пред OFFNews директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. Относно огнестрелната рана в тялото на Божилов той обясни, че се чакат резултатите от аутопсията на тялото, както и заключението от балистичната експертиза, която трябва да покаже траекторията на  куршумите. Йорданов обясни, че срещу Божилов не е имало заплахи или името му да е било замесвано в афери.

"По първоначални данни е ясно, че става въпрос за стрелба с късоцевно оръжие или пистолети, които са законно притежавани и от двамата участници в стрелбата. Ловното оръжие не е употребявано при тази стрелба, тъй като е намерено заредено в близост до трупа на 48-годишния мъж", заяви старши комисар Йорданов.

Основната версия на полицията е, че инцидентът е възникнал след първоначално скарване между 71-годишния мъж и друг ловец от дружинката по повод мястото за ловуване. Според 71-годишния на това място не трябвало да се ловува, което не е било вярно, тъй като ловното стопанство е дало разрешение за ловуване точно на това място, обясни старши комисар Йорданов. След това възрастният човек е продължил пътя си по пътеката, натъкнал се е на втория участник в лова. "Там вече не можем да знаем как точно е протекъл спорът, кой пръв е започнал", заяви по-рано днес пред журналисти директорът на СДВР. 

Към момента няма данни между двамата загинали да е имало предишни спорове. Тепърва ще се разпитват съседи, близки, за да се види дали 71-годишният човек е изразил своята позиция пред съответната институция, дали е изразил недоволство по отношение на ловуването в близост до дома му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови