Убиха шефа на Национална спортна база Петър Божилов

OFFNews 17 декември 2012 в 08:00 7814 7

Убиха шефа на Национална спортна база Петър Божилов

Двама мъже се простреляха взаимно по време на лов в в местността Елата на 5 км от с. Плана, съобщи СДВР. Едната жертва е изпълнителният директор на Национална спортна база Петър Божилов. Втората е Огнян Шангов, на 71 години.

Двамата са се простреляли след възникнал спор, а сигналът в полицията е подаден в 16.30 ч. в неделя.

„Фактите, с които разполагаме, сочат, че лицата след спор, който е възникнал помежду им, не е ясно на каква тема, са извадили законно притежаваните си оръжия и са стреляли”, каза пред bTV директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"При свадата, при която е загинал нашият ловец Петър Божилов не е ползвано ловно оръжие", съобщават в декларация от Ловно-рибарското сдружение София-Юг.

Йорданов уточни, че убитият 71-годишен мъж не е бил член на ловната дружинка. Той се появил, за да  направи забележка, че на това място ловът е незаконен.

Критиката му прераснала в спор с ловен другар на Божилов, а по-късно и със самия Божилов.

Телата на двете жертви са намерени на 20 м едно от друго. В момента на мястото все още се прави оглед, а по случая няма задържани.

Предстои експертиза да установи кой от двамата е стрелял пръв.

От полицията са категорични, че двете жертви не са се виждали преди.

48-годишният Петър Божилов е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас".

Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара „Илиенци“. Твърди се, че е работил за Методи Методиев-Илиянски. Името му се свързва и с фалиралата Банка за земеделски кредит. Бил е съотборник в една лодка с Пламен Михайлов-Кимбата, застрелян през 1995 г.

Двамата стават шампиони през август 1995 г.

Участвал е в редица търговски дружества като "Електра 999",  където е бил съдружник със Златомир Иванов-Баретата. Работил е в отдел "Кредитиране" в Банка за земеделски кредит, имал е фирма за търговия на едро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови