Нейков: Убийството не е свързано с работата на Петър Божилов

17 декември 2012 в 12:42 2167 2

Убийството на Петър Божилов не е свързано с договорите за наеми на спортните обекти, спорът при инцидента е бил на тема, различна от професионалните му задължения. Това заяви министърът на спорта Свилен Нейков пред БНР.

Божилов - изпълнителен директор на Национална спортна база, бе убит на 16 декември към 16.30 ч. по време на лов близо до село Железница.

При скандал между Божилов и 71-годишен мъж двамата извадили оръжие и се простреляли взаимно. Още не е ясна самоличността на втората жертва.

Телата на двете жертви са намерени на 20 м едно от друго.

Предстои експертиза да установи кой от двамата е стрелял пръв.

Нейков цитира и една от версиите, по които МВР работело, според която скандалът между двамата е бил свързан с територията за ловуване.

От полицията са категорични, че двете жертви не са се виждали преди.

Божилов е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени “Арена Армеец” и “Спортпалас”.

Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара „Илиенци“. Твърди се, че е работил за Методи Методиев-Илиянски. Името му се свързва и с фалиралата Банка за земеделски кредит. Бил е съотборник в една лодка с Пламен Михайлов-Кимбата, застрелян през 1995 г.

Двамата стават шампиони през август 1995 г.

Участвал е в редица търговски дружества като “Електра 999″,  където е бил съдружник със Златомир Иванов-Баретата. Работил е в отдел “Кредитиране” в Банка за земеделски кредит, имал е фирма за търговия на едро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!