Близка до Цветанов прокурорка ще наблюдава разследването на атентата

Юлиан Христов 11 февруари 2013 в 16:36 2611 1

Прокурор Ася Петрова заедно с вътрешния министър на посещение в САЩ. Снимка: МВР
Прокурор Ася Петрова заедно с вътрешния министър на посещение в САЩ. Снимка: МВР

Заместник главният прокурор Ася Петрова ще наблюдава разследването по делото за атентата в Сарафово.

Това оповести пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Петрова беше наблюдаващ прокурор по делото "Килърите", което доведе до успешен край с две доживотни присъди без право на замяна. В същото време прокурорката беше и част от българската делегация, водена от Цветанов в САЩ. По обясненията на вътрешния министър прокурорката била с него заради големия интерес в Щатите по делото "Килърите". След съвместната совалка зад Океана Ася Петрова беше посочена от главния прокурор Сотир Цацаров - също от кръга на "любимите" магистрати на Цветанов, за зам. главен прокурор. 

Петрова беше единственият представител на държавното обвинение в делегацията.

Днес вицепремиерът обясни, че посещението му в САЩ през декември миналата година е било планирано работно посещение, което няма нищо общо с разкритията около разследването на терористичния атентат на летище Сарафово. По думите му всяка година по това време се провеждали подобни работни посещения. Една от обсъжданите теми с главния прокурор на САЩ била ФБР да ни осигури агент, който да отговаря за борбата с киберпрестъпността на територията на България. 

Цветанов представи пред журналисти Ася Петрова като посочи ресора, за който тя ще отговаря - организирана престъпност, трафик на хора и тероризъм. Това е и причината именно прокурор Петрова да наблюдава разследването на атентата, като така ще се осъществява по-добрата координация между наблюдаващите прокурори и съответните разследващи органи, отбеляза Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!