Биха момичета заради нашивка "Анти фашизъм"

Последна промяна на 22 септември 2012 в 15:46 12200 31

Снимката, която потресе Фейсбук.
Снимката, която потресе Фейсбук.

Снимка с покъртителна история от снощна случка накара Фейсбук потребителите да настръхнат и за три часа тя вече е споделена 150 пъти.

На снимката, публикувана от потребителя Джордж Челебиев, се виждат две глави, едната от които на момиче, целите в рани и подувания.

Оказва се, че пребитите младежи са германци, които предизвикали гнева на група български симпатизанти на идеята за фашизма. Последните се ядосали заради нашивка, гласяща „анти фашизъм“ на дреха на един от чужденците.

Ето и случката, разказана от самия Челебиев, който е присъствал на ужаса и е успял да извика полиция и линейка:

„Снощи (21 Септември) се случи нещо, което не вярвах, че има почва в София. Побой заради политически убеждения. Побой, в който бяха бити и момичета.

След концерт в центъра на София забелязах непознати лица, които ми грабнаха вниманието. Отидох и поговорих с тях - оказа се, че са германци, които пътуват из Европа. Бяха две момичета и две момчета, всички около 20-годишни. Поговорихме малко, запознах се и с местното момче, развеждащо из града. Не след дълго бяхме предупредени, че наблизо има група от хора, която е засегната от нашивка "anti fascism" и ни беше посочено накъде да тръгнем, иначе щяло да стане лошо. Отне ми известно време да обясня на гостите за какво става въпрос, за тях беше доста непонятна такава ситуация. Преместихме се до един от изходите на подлеза, в който бяхме и докато обсъждахме накъде да продължим, бяхме подминати от 4-5 момчета. Чух чупене на бутилки и крясъци.

Молейки се да престанат с побоя, успях да дръпна момичетата на страни. Тогава се обадих на 112 и извиках полиция. Разговорът протече изключително бързо, за което съм благодарен на диспечърката. Изтичах обратно и видях 3-те момчета повалени на земята, а над тях бяха фашистите, които не спираха да ги удрят. Там беше и човекът, който ни предупреди. Сега се опитваше да спре "неговите хора". Опит, в който той също отнесе удари. Скоро фашистите тръгнаха и оставиха куп окървавени хора на земята и момичета с разбити устни и обляни в сълзи.

Историята ми приключва тук, защото събитията, които се случиха след това са известни на всички ни. Полиция, линейки и група от 4-5 побойника, които не бяха задържани. Снимах две от жертвите на побоя, след като бяха почистени от кръвта.“

Сред над 50-те коментара има и такива, които обвиняват пребитите за носене на анти-фашистка нашивка, но в по-голямата си част коментиращите са потресени и ужасени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2013 в 17:47

ЗЛОБАТА И НЕНАВИСТТА КЪМ РАЗЛИЧНИЯ , НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е АНТИФАШИСТ, ЦИГАНИН , ТУРЧИН ИЛИ ДРУГ СТАНА НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ГРУПИ ХОРА. ПОБОИ , КРЯСЪЦИ , ТА ДАЖЕ ПАЛЕЖИ. НЯКОИ ЗАБРАВЯТ , ЧЕ ТАКА ПОЧНА И ГЕРМАНИЯ НА ХИТЛЕР . ЗАВЪРШИ С МИЛИОНИ ЖЕРТВИ И РАЗБИТ ТРЕТИ РАЙХ , КАТО САМИЯ ТОЙ СЕ САМОУБИ. АКО ТОВА СЕ ТЪРПИ В БЪЛГАРИЯ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ. БИХ СЕ ИЗВИНИЛ НА ТЕЗИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ОТ ГЕРМАНИЯ И ДА ИМ КАЖА , ЧЕ СА НАПАДНАТИ ОТ БЪЛГАРСКИ ОТРЕПКИ, КОИТО НИЕ ПРЕЗИРАМЕ

05.10 2012 в 14:58

Не искай от тях да правят сметки. Не ги мъчи. Те НЕ МОГАТ това ...

03.10 2012 в 16:10

Koйто защитава антифашистите, защитава и циганите. А по скапано племе от антифашистите няма! Те са банда наркомани,хомосексуалисти и по принцип комунисти или анархисти.С една дума утайката на всяко общество.Това което са търсели са си го намерили.В България антифашисти не останаха,сега явно ги внасят от вънка.Винаги и при всяка възможност бих ги размазвал с кубинката си и тези дето много лаят само в нета и се изживяват като борци с фашизмът и расизмът,трябва да знаят,че тука в България, ще ядът редовно бой,но да се радват ,че още само ги бием , защото вече е време да ги убиваме,така, както го правят в Русия,Сърбия,Украйна,Унгария,Чехия и Испания. И нито миг покой за антифашиската измет!!!GOOD NIGHT ANTIFA SCUM!!!

26.09 2012 в 11:24

не зная дали си Сара или не. Не зная дали си еврейка или не, но моля те от висините на твоята хуманност да ми преведеш, пък и на останалите в този форум, надписа, който се намира много често по стените на Германските АНТИ ФАШИСТИ:

FUCK AUSLANDERS!

Пък после си измий мръсната комунистическа уста и кажи нещо свястно на бедните Българи!

24.09 2012 в 14:22

Стефкее какаа, айде ходи си в гората и си се бии с такива привични като теб там. В цивилизования свят , където Ние нормалните хора живеем има свобода на словото и всеки може да има каквито виждания си поиска и никои няма право да посяга на друг заради нещо такова.

24.09 2012 в 14:12

Ти в ред ли си бе? Очевидно -не! Много силно се надявам в някой близък ден да ти се случи нещо подобно! Гнида мръсна!

24.09 2012 в 11:05

Айде сега ходи с т'ва стихоплетство да се обясняваш на наследниците на Вагнер, защото цялото му семейство са били от ония, липсващите в клас нацисти.

24.09 2012 в 10:26

Нацисчето е тъпичко дете -блее не умее даже да чете.

Нацисчето дрогата свободна обича като своя майка родна.

Нацисчето труда отрича, в побоя първо се притича.

Малките фашисчета са добри другарчета.

Нацисчето с дупето преценява, то власт-силни хора уважава.

Нацисчето излипсва и във къщи и в клас, то помни: „ Милионер ще стана аз“

24.09 2012 в 10:14

Бият се като цигани
ходят на групи като цигани
мизерията им е живот щото
нямат интелект освен 3-те
гънки на мозъка за 1.ядене2.ср3.еб
Най-лесните за манипулиране политически.
Избиващи комплекси момиченца и
момченца - с образование консуматор
Нищо друго
ТОВА е пълния им образ - жалък защото не знаят , че вече са БЕЛИ ЦИГАНИ в собствена държава

24.09 2012 в 10:02

Оказа се по-долна и от циганка Стефке - вярваш ли след 50 години да има такива , като тебе с пачи мозък който яде само това което му поднасят за смилане ? Не няма да има - вие ще воювате докато
измрете в локални малки битки , защото говедата са за това - да се използват и в смъртта си.......