Безуханова представи проекта си и призова за оставка

OFFNews 26 юли 2013 в 23:56 28028 111

„За достойнство и самочувствие днес в България става дума. Хората, които са на площада, водят точно тази битка. Това е причината да създадем една нова общност“.

Това заяви Саша Безуханова, основател на Движението "България може". „Целта на платформата е да събере морала с експертизата и да проведе прагматичната битка за това в България да се живее със свобода и достойнство. Ние мислим, че форматът, в който държавата се управлява, не носи достатъчно убедителни, дългосрочни и устойчиви механизми за това България да расте и да върви напред. Идеята е да използваме енергията, която се събуди, за да поемем като българи отговорността да начертаем пътя си напред, защото месиите няма да дойдат - показаха го последните 20 години. Задача за това да живеем качествен живот, както и Вивиан Рединг каза, е в нашите ръце", добави Безуханова, която гостуваше в студиото на „Панорама“ по БНТ.

Тя коментира и  още няколко от най-горещите теми на последните няколко месеца. „Настоящото правителство с нищо не показа, че се е еманципирало от зависимостите и олигархията. Кадровата политика и ревизията на бюджета са ангажимент, който България не трябва да поема. Aктуализацията на бюджета създава скрити ангажименти и несигурност по отношение на приходната част.

Тя отхвърли тиражираната информация, че е лице на нов олигархичен проект. „Хората в България трябва да престанат да мислят, че зад всеки добър проект стои конспирацията“, каза още Безуханова, която завърши интервюто си с призив за незабавна оставка на правителството. Според нея това ще даде шанс на страната ни за нов демократичен избор.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews