Безплатни очни прегледи за ученици в болница „Токуда“

Вероника Шербанова 03 септември 2013 в 12:28 2335 0

Безплатни очни прегледи в
Безплатни очни прегледи в "Токуда"

Безплатни очни прегледи ще се проведат на 5 септември в болница „Токуда“ в София, съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите са насочени за ученици на възраст между 7 и 18 години, без значение дали имат установено заболяване на очите или не.

В инициативата са включени консултация със офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

Безплатните прегледи ще се извършат между 9 и 14 часа в Многопрофилния детски център на „Токуда“ на първи етаж. За прегледите не се изисква направление от личен лекар, но е необходимо предварително записване на телефон 02/403 4000 и 02/403 4911.

При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

Препоръчително е профилактичен очен преглед да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет например и по-често, обясни началникът на отделението по офталмология на болницата д-р Алек Топов .

Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!