Безплатни книги в метрото на 24 май

Александра Маркарян 22 май 2013 в 15:46 8971 5

Mетростанция  Снимка: БГНЕС, архив
Mетростанция Снимка: БГНЕС, архив

Стелажи с безплатни книги ще бъдат разположени на четири спирки на софийското метро в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Инициативата "Книги в метрото" е на гражданско сдружение "Политроник" и "Метрополитен".

Метростанциите са: "Стадион "Васил Левски"; "Сердика", "НДК" и "Софийски университет".

Книгите ще са разнообразни жанрово. Всеки желаещ може да вземе и чете, докато чака или пътува. Може да я вземе и вкъщи, но след като я прочете, трябва да я върне, за да може да стигне и до друг читател, обясниха организаторите.

„Нашата мисия е да подкрепяме ценностите на гражданското общество в България. Силно гражданско общество може да има само от информирани граждани. Ето защо ние се стремим по всякакъв начин да стимулираме хората да търсят информация и да разширяват познанията си във всички насоки. Информираният човек трудно се поддава на манипулации и има визия за бъдещето си. Много важно за успеха на тази инициатива е и желанието на хората да мислят за себе си и другите като част от една общност, където всеки има право да ползва една книга, но има и задължението да я пази и върне. Ако придържаме към този модел на поведение, обществото ни би било много по-солидарно”, заяви Станислав Иванов от „Политроник”.

Всички книги са дарени от издателства и частни лица. На всяка е написано кой е дарителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!