БДЖ пусна предварителна продажба на билети за празниците

Борислава Бибиновска 23 април 2013 в 12:11 1242 0

БДЖ пусна предварителна продажба на билети за Великден.
БДЖ пусна предварителна продажба на билети за Великден.

От БДЖ пуснаха предварителна продажба на билети и резервации за предстоящите Великденски празници, съобщиха от дружеството.

Предварителната продажба на билети е в сила от вчера и ще бъде в сила до 7-ми май. Тя ще се извършва на всички гари и железопътни бюра в страната.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава в случаите, когато предстоят по-дълги празнични периоди. 

Във връзка с очаквания наплив от пътуващи преди Великден, от БДЖ ще осигурят и допълнителни вагони. Те ще бъдат използвани за влаковете, които пътуват по основните направления на страната.

Всички клиенти, закупили билети за отиване и връщане, пък могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Междувременно днес се състои второто събрание на Обществения съвет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Основна тема на срещата ще бъде оздравяването на БДЖ и проблема със сивия сектор в транспорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови