БЧК раздава храна на социално слаби

10 септември 2012 в 07:32 1601 0

БЧК раздава храни за бедните. Снимка: БГНЕС
БЧК раздава храни за бедните. Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст започва за пети пореден път раздаването на хранителни помощи за социално слаби семейства. Акцията се провежда с помощта на фонд „Земеделие" и е по програма „Благотворителност" на ЕС.

Осигурените хранителни продукти са на обща стойност 40 милиона лева.

Нуждаещите се, които ще ги получат, са над 308 хиляди. Първият транш започва днес от Бургас, като ще продължи до 2 октомври. Вторият е от 24 октомври до 23 ноември. В столицата акцията ще се проведе този четвъртък.

В цялата страна ще бъдат открити 337 раздавателни пункта на БЧК. За всяка област има предварително изготвен график, по който ще се раздават храните. Пакетите ще съдържат над 12 кг продукти от първа необходимост - брашно, ориз, спагети, обикновени вафли и бисквити и ще бъдат развадани срещу подпис и документ за самоличност.

Всяка област има предварително изготвен график, по който то ще се извърши. Информация за графика на раздаване във всеки отделен регион в страната може да се получи в съответната областна/столична организация на БЧК и в интернет страницата на организацията: www.redcross.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови