Бащата на Йоанна: Исках да я продам, за да оправя живота на майка й

Вероника Шербанова 21 август 2012 в 15:46 1300 1

Снимка: БГНЕС

Бащата на Йоанна – бебето, което беше обявено за продан в интернет, твърди, че се опитал да го продаде заради приятелката си, заяви той пред bTV. Парите били за здравните осигуровки и наем за квартира на майката на детето – 25-годишната Полина.

„Нека не поставяме нещата така, че съм се опитал да го продам”, заяви бащата на бебето – Георги. „Важното беше да й помогнат на нея, да й платят здравните осигуровки, да си наеме квартира, да може да си стъпи на краката. То си е проформа сделка - даваш детето, за да оправиш нечий друг живот”, категоричен е той.

Георги се опитал да направи добро не само на Полина, но и на момиченцето. „Ако имам условия, ако имам квартира, ако имам работа, с най-голямо удоволствие бих си гледал детенцето. На този етап, защо една невинна душа да я правя нещастна, като не мога да се грижа за нея”, пита той.

Георги и Полина се запознали преди малко повече от година. 31-годишният мъж бил наркозависим, но момичето се нанесло при него, защото той й обещал да я „ориентира в София“ - да си намери работа и приятели. Вместо това обаче самата Полина се пристрастява към наркотиците и започва да проституира, за да издържа себе си и приятеля си. 

Не след дълго забременява.  

„Аз се притеснявам за това, че тя усложни нещата. Още в началото можеше да направи аборт. Тя се притесняваше, че няма да има деца и аз се съобразих с нея”, разказва Георги. 

След раждането на детето решили да го дадат за осиновяване. Написали обява в интернет, в която написали, че искат 5000 лева за момиченцето. 

Започнала кореспонденция с кандидат-осиновител, който се оказал служител на ГДБОП. 

По време на бременността Полина пуши хероин и детето се ражда със симптоми на наркозависимост, от които се лекува с помощта на морфин. 

Йоанна ще бъде дадена за отглеждане в приемно семейство, тъй като майката се е отказала само частично от родителските си права и затова детето не може да бъде осиновено.  

Полина изчезнала няколко дни, след като напуснала болницата. Приятелят ú Георги не я е виждал оттогава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews