Quantcast

Бареков изригна срещу протестиращите студенти

Последна промяна на 26 октомври 2013 в 15:48 13237 120

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

„Открито писмо“ до студентите от Софийския университет, които от няколко дни окупират академичните аудитории, публикува днес в блога си тв-водещият и отскоро партиен строител Николай Бареков.

В отвореното писмо Бареков назидава студентите за проявеното гражданско неподчинение и ги обвини, че обслужват партийните интереси на ГЕРБ. Мнението му, твърди той, било плод на личен опит като „водач на бунтовете срещу Жан Виденов навремето“, които довели Иван Костов на власт.

Ето пълния текст на „откритото“ писмо:

Скъпи студенти, запознах се внимателно с вашите искания и следя вашите изяви по телевизията. Не се ли притеснявате, че изцяло обслужвате партийни интереси? Казвам ви го от личен опит, защото като водач на бунтовете срещу Жан Виденов навремето помогнах на Иван Костов да вземе властта, както вдигнах на крак университетите в родния ми Пловдив.ГЕРБ побързаха да ви подкрепят с декларация, приемате ли тяхната подкрепа? Основното ви искане са предсрочни парламентарни избори. Но нали знаете, че след тях ще вкарате разпадащият се ГЕРБ на власт, в комбинация не с любимите ви "реформатори", а в пакет с някоя националистическа партия? Знаете ли, че от ГЕРБ ви използват, за да заметете следите от крадливото им управление. 

Уважаеми "ранобудни" студенти, да не би да сте проспали бруталните нарушения на законите от пловдивския кмет Иван Тотев? Може би не гледате телевизия и не знаете, че Росен Плевнелиев, вашият любим "обединител", отказва да отговори на въпроса за рушветите. Нали знаете, че като гражданин имам право да питам Плевнелиев за неговото минало? Един европейски президент си отиде, само защото в академичния си труд не беше упоменал, че е цитирал свой колега, а Плевнелиев крие зад президентската институция тъмното си минало?

Скъпи "ранобудни" студенти, да не би да сте проспали сделката между БСП и ГЕРБ за назначението на Румен Овчаров да държи Златната акция на държавата в монополиста "Лукойл"? Беше ли Бойко Борисов премиер на "цивилизована, нова държава"?

Каква е вашата оценка за срамната лудост на ГЕРБ и "Атака", гласували за мораториум върху земите за граждани на ЕС.

Скъпи студенти, сигурно знаете, че Асен Генов не случайно е с вас, за да сложите ефектна точка на фиаското с оределия #ДАНС withme на 100 метра по жълтите павета от вашия университет?

Знаете ли че веригите, с които залостихте вратите на Алма матер са същите, с които ГЕРБ-ерските гаулайтери щурмуваха наскоро българския парламент. И какво общо има веригата със свободата? Нали е символ на робството.

Ако счетете за необходимо да отговорите на горните въпроси, аз като български гражданин, ще мога да формулирам отношението си към вас като към политически субект, какъвто безспорно сте.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2014 в 11:28

Бареков е най-магнетичния политик, но обкръжението му начело с Калина Крумова отблъсква избирателите . . .

22.01 2014 в 08:41

Cъжалявам, че хората са толкова гладни и се продават толкова евтино за едно ядене (сладки, сандвичи и кебапчета) и пиене(водка и джин)!На 15-и колаборационистите бяха в монтанско и врачанско и пазаруваха цигани, бавноразвиващи и алкохолици пропаднали типове защото на 25-и ще си правят партия следващия Яне Янев известен като Бареков . Очаквайте автобуси от северозапада.

10.11 2013 в 10:54

Не си прав, да това, че хората усещат когато ги лъжат. Не бих ги определил, като балами, но по им подхожда наивни.
Бареков винаги е бил със силните на деня. Познавам го добре още от студент.
Фурнаджийска лопата е, но и точно за това пробива. Сега ще останеш учуден, колко наивници ще събере за новата си партия. Учудваща цифра ще е. Ivo, хората се лъжат по-лесно от кучетата, даже не е необходим и салам. Само им обещай, че ще им сбъднеш мечтите и ще те направят Лидер!

29.10 2013 в 06:22

Къде го чукаш, къде се пука. #млъкнибе.

28.10 2013 в 11:46

Интересно ми е защо не споменава ДПС никъде в писмото си. То е ясно, че му плаща Пеевски.

28.10 2013 в 11:12

О, ужас! Докъде стигнахме? Някакъв абсолютен дебил, който стои на най-долното стъпало на човешкото развитие, си позволява да критикува, да назидава, да срами хора с университетско образование и със съвършено непоносим и недопустим менторски тон да раздава някакви си там "съвети" с космически мащаби и със същата космическа глупост, в същото време сигурно си бърка още в носа и си прави топчета от извадените сополи!!! Той, който се явява още недооформено, слабо в умствено отношение същество, със всичките си чисто животински постъпки! О, ужас-ужасен! С безразличието си допуснахме възмутителните недоразумения като този индивид да вещаят и да манипулират народонаселението за същите не додадените на тях си техните пари!

28.10 2013 в 10:25

А студентите не са студенти цял живот, е има такива, но все пак преобладават тези които завършват образованието си и отиват да се борят в живота. Та, ТЕЗИ СТУДЕНТИ СА НАСТОЯЩИТЕ СТУДЕНТИ, т.е. ДНЕШНИТЕ, а следствено е странно да отправяте Вашите претенции именно към тях за мълчанието им относително миналите години, тогава тези студенти са били невръстни деца. Аз достатъчно логично и последователно хронологично обяснявам?

27.10 2013 в 23:57

Кольо,Кольо...мамин Кольо !!! Що не си остана в дискотека "Чака Рака" да пееш "Ду..то щи цепна...пу..та щи цепна...кли..ра щи цепна.. "и т.н. простотий , ами си дошъл да цапаш софийските павета? Няма река която да измие от суратя ти тая мръсотия от паднал морал и първенющина! Язък за майка ти и баща ти , те не заслужават тоя резил. Ама Господ вижда!Нито забравя,нито забавя! Като данъчния на Б.Б. дето толкова му се увърташе едно време , та дано забрави да те попита "А бе ти данъчна декларация и декларация за конфликт на интереси попълнил ли си?"Дано сега не убегнеш на НАП.И не забравяй - който е пикал към високите морални ценности на българският народ, той винаги е излизал от този двубой хем опикан ( а в твоя случай и осран) хем осмърдян!Бюреков...бедни ми Бюреков...що не си остана в "Чака Рака" , така можеше и човек да станеш.Щото от Пловдив са излезли много велики българи, ама са останали велики като са си седели там.Дойдат ли в София, се за резил стават, нали ?

27.10 2013 в 22:23

TAKA...

27.10 2013 в 21:46

Бареков, я да я пущаш тая свирка и да се скриваш някъде преди да те е уцелило някое случайно лайно.