България на полуфинал на волейбол, разгромихме Германия

Владимир Йончев 09 август 2012 в 00:46 2596 1

volejbol-BGNES
volejbol-BGNES

България се класира на полуфинала по волейбол на олимпиадата в Лондон.

Нашите разгромиха Германия с 3:0. Разликата в класите бе потресаваща. Нашите смачкаха Германия с такова огромно предимство, каквото рядко може да се види. Българският отбор спечели първия гейм на - 20, като през по-голямата част преднината ни бе 6 точки. Вторият бе спечелен на - 16, като в последните минути германците бяха напълно ошашавени. Противниците ни не се съвзеха и в третия гейм, който спечелихме на - 14.

Съперникът на нашите на полуфинала ще бъде отборът на Русия, който взе лесна победа над Полша с 3:0. В другия полуфинал ще играят отборите на Италия и Бразилия.

Българският национален отбор по волейбол за втори път играе полуфинал на олимпиада след Москва 1980. 

Нашите започнаха мача блестящо, като рано взеха преднина от 6 точки - 11:5. Най-оспорваният момент в мача бе в края на първия гейм, когато със силна серия и хубави сервиси германците стопиха преднината до само 3 точки - 22:19. Българският щаб обаче взе прекъсване и нашите затвориха гейма на -20. Вторият гейм вървя равен в началото. Германците поведоха, нашите за първи път взеха преднина при 7:6, но оттам нататък на игрището имаше само един отбор. В края ситуацията започна да става почти комична, защото противниците ни бяха толкова пречупени, че нямаха вяра да вземат дори и най-лесните топки. Геймът бе завършен на -16, което във волейбола е разгромен резултат, но следващият вече бе смазващ. Българите водеха през цялото време, а германците успяха да се доредят само до скромните 14 точки. Трудно е да се открои който и да е от нашите волейболисти, защото всичките бяха блестящи. Ники Николов направи изключителни отигравания, Тодор Алексиев и Цецо Соколов мачкаха в нападение, Виктор Йосифов отново бе на ниво, Георги Братоев раздаде невероятни топки, Теди Салпаров и Тодор Скримов бяха непробиваеми.  

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!