"Атака" всъщност иска референдум за забраната за пушене

Нели Чолашка 03 юни 2013 в 15:34 3378 3

Лидерът на
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров Снимка: Сергей Антонов

"Атака", която първа внесе в новия парламент предложение за промени в Закона за здравето, за да отпадне пълната забрана за пушене на закрити места, всъщност иска по този въпрос да се изкаже народът чрез референдум.

Това обяви днес лидерът на партията Волен Сидеров в отговор на въпрос дали в неговата формация всички са единни за отпадането на забраната.

Той уточни, че референдум трябва да се проведе по този и други важни и спорни въпроси в държавата, но след като бъде променен Закона за референдумите. По думите му в сегашния закон се изискват твърде много подкрепа за нашите мащаби, за да бъде легитимно допитването.

Сидеров напомни, че при въвеждането на забраната е имало голяма съпротива. „Къде е сега Андрей Слабаков? Къде е този пушач и аполог на пушенето? Защо не дойде да каже: Да, трябва да се махне забраната и трябва да се пуши. Което означава, че и той изпълнява някакви поръчки“, заяви лидерът на „Атака“.

Още при гласуването на забраната той предупредил, че тя много ще удари бизнеса и именно това се е случило. Аз лично съм непушач, уточни Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!