30 души на протест срещу цигарите в кръчмите (видео)

OFFNews 31 май 2013 в 10:20 3161 5

Протест - Тютюнопушене
Протест - Тютюнопушене

Около 30 протестиращи се събраха днес в градинката до Народното събрание на протест срещу отмяната на пълната забрана за пушене на обществени места.

Законопроект за това внесе лидерът на "Атака" Волен Сидеров. С него се връща старият режим: помещения за пушачи в заведения, офиси и летища; пушене без никакви ограничения в нощните заведения.

Парламентът да не одобрява законопроекта, настояват протестиращите.

Една европейска държава не бива да позволи гражданите ù да се тровят с тютюнев дим, категорични са те. 

"Здравето е по-ценно от икономиката", "Не пълнете гушите на тютюневата индустрия", "Гражданското общество не спи" и "Искаме чист въздух в заведенията" бяха надписи върху плакатите, които носеха.

"В последните дни имаше много хора, които изразиха подкрепа за една европейска норма в България, каквато е забраната за тютюнопушене. Радвам се, че сте дошли преди работа, за да могат народните представители да ни видят, когато влизат на работното си място. Те имат отговорност, която трябва да изпълнят, и тя е да се вслушат в желанието на всички българи, на голямата част от българите да живеем по европейски. 62%, по последните данни на НЦИОМ, е подкрепата в национален план за забраната на тютюнопушене на закрити обществени места", обърна се един от организаторите към събралите се протестиращи.

Хората се заканиха да бъдат в градинката при НС в 17 ч. тази вечер за нов протест, когато се очаква към тях да се присъединят повече хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!