ДСБ: Връщането на пушенето на закрито е плод на ретроградно мислене (видео)

Елица Мартинова 03 юни 2013 в 12:33 2640 6

Светослав Малинов и Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Светослав Малинов и Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

С предлаганите промени в регламента за пушенето на закрито и намеренията за строеж на АЕЦ „Белене“ премиерът Орешарски цели да скрие факта, че няма абсолютно никакви конкретни идеи как да се справи с икономическата криза. Това заяви на пресконференция Радан Кънев, сочен за бъдещ лидер на ДСБ.

„В плана „Орешарски“ липсва каквато и да е конкретика. „Белене“ и цигарите на закрито са две теми, които показват пълното безсилие на правителството да отговори на икономическите нужди на страната“, коментира Кънев.

Той изрази притеснение от изявлението на премиера Орешарски, че България най-вероятно ще загуби делото срещу „Росатом“.

„Премиерът съвсем ясно намекна, че България ще загуби от „Росатом“. Няма как думи на толкова високопоставен политик, какъвто е премиерът, да не бъдат използвани от адвокатите на руската страна. Това изявление ясно показа, че „Коалиция за България“ ще предаде българския интерес“, предупреди Александър Малинов от ДСБ.

Кънев коментира, че намерението да се върне пушенето на закрито е стъпка назад и показва „ретроградно мислене“.

„Заявеното намерение да се върне пушенето на закрито е още едно доказателство за начина, по който ще работи този кабинет. Очевидно той ще връща стари практики, които няма да са от полза на България. Ние призоваваме депутатите да се откажат от ретроградното мислене“, каза Радан Кънев.

Той каза още, че протестите, които се проведоха вчера, са разбираеми, макар че е било повече от ясно, че са били политически сценарий.

„Протестите не са спонтанни, но сравнителната им масовост показва готовността на гражданите. Ако въпросът на правителството е как да краде парите на хората, няма как обществените нагласи да бъдат различни“, заключи Радан Кънев.

Той подчерта, че ДСБ ще работи за сплотяване на десните избиратели, независимо от факта, че партията остана извън парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови